Dezbatere între politicieni și societatea civilă, organizată de voluntarii unui ONG

Dezbatere între politicieni și societatea civilă, organizată de voluntarii unui ONG

Asociația pentru Dezvoltare Umană Iași este o organizație care urmărește să construiască o comunitate de tineri cu scopul de a duce la dezvoltarea societății prin educație în spiritul unor valori care pun în prim-plan: profesionalismul, valorificare potențialul creator al tinerilor și grija pentru aproape.

Ca parte a mai marii noastre comunități, cu mai multe centre în regiunea Moldova, promovăm o varietate de proiecte de natură civică, dezvoltarea abilităților diplomatice și organizarea de conferințe naționale și internaționale.

Ce ne propunem?

În lumina valorilor democratice, ne exercităm o dată la patru ani dreptul la vot pentru alegerea reprezentanților Camerei Deputaților și a Senatului.

Anul acesta, data de 6 decembrie este consacrată stabilirii de către cetățeni a demnitarilor ce vor fi investiți cu putere legislativă.

Un proces de o importanță majoră?

Am putea fi contrariați de această întrebare retorică, în condițiile unei informări propice cu privire la impactul major al acestui eveniment în viața cetățenilor unei națiuni, însă statisticile ultimilor ani vin și reiterează că, în fapt, suntem încă într-o nevoie acută de a înțelege un aspect simplu: fiecare dintre cei aleși de către noi ne vor reprezenta nevoile, valorile și nivelul de evoluție pe o perioadă îndelungată.

Așadar, “De ce să votez? Ediția a III-a” vine ca o continuitate organică la calitatea edițiilor anterioare, încheind un ciclu ce are ca scop implicarea cetățenilor români în procesul electoral și promovarea unui dialog între comunitățile locale de tineret și liderii politici ale acestora.

Pentru a obține impactul dorit, Asociația pentru Dezvoltare Umană are în vedere să:

- Creeze un cadru informațional vital la nivel social prin care tinerii pot influența pozițiile adoptate de reprezentanții acestora și direcțiile pe care aceștia le urmează.

- Lanseze un proiect unic la nivelul regiunii Moldova, o conferință cuprinzătoare în 7 orașe: Iași, Roman, Vaslui, Botoșani, Bacău, Câmpulung Moldovenesc și Suceava, unde vor fi prezenți principalii candidați pentru pozițiile din Camera Deputaților și Senat.

- Ofere oportunități de practicare a voluntariatului de calitate bazat pe mecanisme profesionale și pe principii puternice.

- Crească gradul de implicare al tinerilor în sfera politică prin oferirea unui cadru de informare și participare în procesul decizional și analitic.

Pentru mai multe detalii, ne puteți urmări evenimentul pe pagina de Facebook sau ne puteți contacta la adresa de e-mail: contact@dezvoltareumana.org.

Mapa ADU este aici.

(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
226

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
41

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
341

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...