Dezbatere între politicieni și societatea civilă, organizată de voluntarii unui ONG

Dezbatere între politicieni și societatea civilă, organizată de voluntarii unui ONG

Asociația pentru Dezvoltare Umană Iași este o organizație care urmărește să construiască o comunitate de tineri cu scopul de a duce la dezvoltarea societății prin educație în spiritul unor valori care pun în prim-plan: profesionalismul, valorificare potențialul creator al tinerilor și grija pentru aproape.

Ca parte a mai marii noastre comunități, cu mai multe centre în regiunea Moldova, promovăm o varietate de proiecte de natură civică, dezvoltarea abilităților diplomatice și organizarea de conferințe naționale și internaționale.

Ce ne propunem?

În lumina valorilor democratice, ne exercităm o dată la patru ani dreptul la vot pentru alegerea reprezentanților Camerei Deputaților și a Senatului.

Anul acesta, data de 6 decembrie este consacrată stabilirii de către cetățeni a demnitarilor ce vor fi investiți cu putere legislativă.

Un proces de o importanță majoră?

Am putea fi contrariați de această întrebare retorică, în condițiile unei informări propice cu privire la impactul major al acestui eveniment în viața cetățenilor unei națiuni, însă statisticile ultimilor ani vin și reiterează că, în fapt, suntem încă într-o nevoie acută de a înțelege un aspect simplu: fiecare dintre cei aleși de către noi ne vor reprezenta nevoile, valorile și nivelul de evoluție pe o perioadă îndelungată.

Așadar, “De ce să votez? Ediția a III-a” vine ca o continuitate organică la calitatea edițiilor anterioare, încheind un ciclu ce are ca scop implicarea cetățenilor români în procesul electoral și promovarea unui dialog între comunitățile locale de tineret și liderii politici ale acestora.

Pentru a obține impactul dorit, Asociația pentru Dezvoltare Umană are în vedere să:

- Creeze un cadru informațional vital la nivel social prin care tinerii pot influența pozițiile adoptate de reprezentanții acestora și direcțiile pe care aceștia le urmează.

- Lanseze un proiect unic la nivelul regiunii Moldova, o conferință cuprinzătoare în 7 orașe: Iași, Roman, Vaslui, Botoșani, Bacău, Câmpulung Moldovenesc și Suceava, unde vor fi prezenți principalii candidați pentru pozițiile din Camera Deputaților și Senat.

- Ofere oportunități de practicare a voluntariatului de calitate bazat pe mecanisme profesionale și pe principii puternice.

- Crească gradul de implicare al tinerilor în sfera politică prin oferirea unui cadru de informare și participare în procesul decizional și analitic.

Pentru mai multe detalii, ne puteți urmări evenimentul pe pagina de Facebook sau ne puteți contacta la adresa de e-mail: contact@dezvoltareumana.org.

Mapa ADU este aici.

(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un bătrân a fost accidentat de o mașină a cărui șofer nu a fost atent la manevra de dat cu spatele

Duminică, 17 Ianuarie 2021
548

Un bărbat de 79 a fost accidentat grav de o maşină care a ieşit cu spatele dintr-o parcare. Accidentul a avut loc vineri seară în Truşeşti.În momentul în care un autoturis...

Loc de dat cu…EPIGRAMA (128)

Duminică, 17 Ianuarie 2021
304

O rubrică realizată de profesor Georgică Manole, scriitor, epigramist:Cristian Preda este cunoscut ca profesor de ştiinţe politice la Universitatea din Bucureşti, europarlamentar şi autor d...

Cutremur în România. Unde s-a produs și ce magnitudine a a avut

Sâmbătă, 16 Ianuarie 2021
449

Un cutremur cu magnitudinea de 2,9 pe Richter a avut loc în zona seismică Vrancea, la orele 18.20.33.Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 82km E de Brașov, 96km ...