VIDEO: Noul subprefect al județului Botoșani a depus jurământul de învestire. „Am întărit echipa de la nivelul Instituției Prefectului”

VIDEO: Noul subprefect al județului Botoșani a depus jurământul de învestire. „Am întărit echipa de la nivelul Instituției Prefectului”

Sâmbătă, 28 martie a.c., a fost învestit în funcție subprefectul județului Botoșani în cadrul unui ceremonial restrâns la Instituția Prefectului Botoșani, de la ora 10:00, cu respectarea prevederilor ordonanțelor militare emise ca urmare a stării de urgență pe teritoriul României.

Rodica Zelincă a depus jurământul sub conducerea secretarului de stat, Gheorghe Sorescu, în sistem de videoconferință, în prezența prefectului județului Botoșani, Dan Nechifor, a membrilor Cancelariei, dar și a conducerii structurilor MAI și a celor din subordinea Instituției Prefectului Botoșani.

Evenimentul a fost prilejuit de emiterea de către Guvern a actului normativ nr.223/26.03.2020 privind exercitarea, cu caracter temporar, în condițiile legii, a funcției publice de subprefect al județului Botoșani de către doamna Rodica Zelincă. 

„În continuarea exercitării funcției de subprefect al județului Botoșani, prioritatea este interesul public, îndeplinirea atribuțiilor de serviciu cu responsabilitate, eficiență, imparțialitate, atitudine obiectivă, neutră față de orice interes, altul decât interesul public, transparență și bună-credință. Mă voi implica în împlementarea măsurilor de prevenire și combatere a pandemiei de coronavirus cu obiectivitate și responsabilitate în luarea deciziilor, mă va preocupa ca dreptul la igienă individuală și colectivă să fie garantat, conform art. 422 din Codul Aministrativ care prevede: asigurarea de către autoritățile/instituțiile publice de condiții normale de muncă și igienă de natură să ocrotească sănătatea și integritatea fizică și psihică a personalului. Coronavirus este o boală virală cu contagiozitate ridicată astfel încât măsurile de prevenire și combatere a bolii trebuie să fie prioritare. Să fim cu toții sănătoși”, a declarat subprefectul Rodica Zelincă.

„Prin această numire, am întărit echipa de la nivelul Instituției Prefectului Botoșani într-o perioadă în care este nevoie de expertiza fiecăruia. Ne aflăm în stare de urgență ca urmare a răspândirii coronavirus și pe teritoriul României, iar prioritatea zero este să fim în permanență în slujba oamenilor”, a declarat prefectul Dan Nechifor.

 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
759

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
245

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
201

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...