VIDEO! Bugetarul X. O mărturie sinceră despre munca la stat! “E ca un clan. Nu ești întrebat ce știi să faci, ci cu cine ești prieten!”

VIDEO! Bugetarul X. O mărturie sinceră despre munca la stat! “E ca un clan. Nu ești întrebat ce știi să faci, ci cu cine ești prieten!”

Scriam zilele trecute că Guvernele PSD din ultimii ani au creat o nouă aristocrație, a celor care sunt angajați de stat, care au salarii chiar și de trei ori mai mari decât cei care lucrează în zona privată din România.

Un articol care a stârnit reacții foarte dure din partea cititorilor. Atât a bugetarilor, care susțin că este o minciună sfruntată, cât și a celor care muncesc în zona privată și care ne-au spus frac: mai mult, de când le-au crescut salariile, ăștia au senzația că le-au băgat și minte în cap! Un alt fapt este că, deși primesc salariile din surse guvernamentale, singurii care nu sunt asociați cu bugetarii și nouă aristocrație sunt profesorii și angajații ISU, către care ambele tabere privesc cu admirație și încredere.    

Dar ce ați spune dacă inclusiv profesioniștii dintre funcționarii publici ar recunoaște că sistemul administrativ e pur și simplu la pământ, parazitat de pilele și relațiile noii aristocrații? Și că inclusiv ei se sufocă acoperiți de aceste mainifestări caracteristice mai degrabă unei societăți de tip tribal?

Colegii noștri de la Recorder au reușit să obțină poate una dintre cele mai bune declarații în presă din partea unui funcționar public, care arată exact acea realitate pe care nimeni nu vrea să o recunoască. Declarații despre un subiect tabu, care ne ține pe loc de 30 de ani, care a fugărit în afara granițelor jumătate din populația României, și pe care vă invităm să le urmăriți aici.  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Tudor Carare

Polițiștii nu mai vor să fie asociați cu “polițiștii locali”. Peste 8.000 de oameni au semnat o petiție pentru schimbarea denumirii de „Poliţie Locală” în „Gardă Publică”.

Sâmbătă, 9 Noiembrie 2019
1217

Sindicatul poliţiştilor Europol a făcut un apel pe Facebook prin care se doreşte strângerea de semnături pentru schimbarea denumirii Poliţiei Locale în Gardă Publică. Deja peste 8.000 de oam...

Tradițiile românilor. Astăzi, mare sărbătoare: Sfinții Arhangheli Mihail si Gavriil!

Vineri, 8 Noiembrie 2019
911

În fiecare an, la 8 noiembrie, românii prăznuiesc Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil.Cei doi arhangheli purtători de sabie că simbol al biruinței sunt, potrivit credinței ort...

Simbolul unei generații: legendara trupă „Phoenix” concertează astăzi la Botoșani! (VIDEO)

Luni, 4 Noiembrie 2019
1389

Legendara trupă Phoenix, cea care avea să dea naștere unui adevărat fenomen în România înainte de anii 90, fiind “vinovată“ printre altele de curentul cultural care a dus la căderea comun...