VIDEO! Bugetarul X. O mărturie sinceră despre munca la stat! “E ca un clan. Nu ești întrebat ce știi să faci, ci cu cine ești prieten!”

VIDEO! Bugetarul X. O mărturie sinceră despre munca la stat! “E ca un clan. Nu ești întrebat ce știi să faci, ci cu cine ești prieten!”

Scriam zilele trecute că Guvernele PSD din ultimii ani au creat o nouă aristocrație, a celor care sunt angajați de stat, care au salarii chiar și de trei ori mai mari decât cei care lucrează în zona privată din România.

Un articol care a stârnit reacții foarte dure din partea cititorilor. Atât a bugetarilor, care susțin că este o minciună sfruntată, cât și a celor care muncesc în zona privată și care ne-au spus frac: mai mult, de când le-au crescut salariile, ăștia au senzația că le-au băgat și minte în cap! Un alt fapt este că, deși primesc salariile din surse guvernamentale, singurii care nu sunt asociați cu bugetarii și nouă aristocrație sunt profesorii și angajații ISU, către care ambele tabere privesc cu admirație și încredere.    

Dar ce ați spune dacă inclusiv profesioniștii dintre funcționarii publici ar recunoaște că sistemul administrativ e pur și simplu la pământ, parazitat de pilele și relațiile noii aristocrații? Și că inclusiv ei se sufocă acoperiți de aceste mainifestări caracteristice mai degrabă unei societăți de tip tribal?

Colegii noștri de la Recorder au reușit să obțină poate una dintre cele mai bune declarații în presă din partea unui funcționar public, care arată exact acea realitate pe care nimeni nu vrea să o recunoască. Declarații despre un subiect tabu, care ne ține pe loc de 30 de ani, care a fugărit în afara granițelor jumătate din populația României, și pe care vă invităm să le urmăriți aici.  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Tudor Carare

Botoșănean amendat la Vatra Dornei pentru viteză la volanul unui autovehicul cu remorca

Joi, 4 Iunie 2020
335

La 03.06.2020, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe DN 17 în comuna Dorna Candrenilor autoturismul ce tracta o remorcă condus de un bărbat...

Lucrările la terenul de sport din Răuseni au fost finalizate

Marţi, 19 Mai 2020
526

La aproape un an de zile de la startul investiției, lucrările la terenul de sport din comuna Răuseni au fost finalizate.După cum ne-a spus primarul comunei, Maria Jijie, investiția a costat ...

Elevii din comuna Lunca au primit tablete din partea primăriei pentru cursuri on-line

Duminică, 17 Mai 2020
755

Elevii școlilor din comuna Lunca au intrat în aceste zile în posesia tabletelor cu internet gratuit cumpărate de autoritățile locale.În total, administrația locală de la Lu...