Veste bună pentru botoșăneni: se dă cale liberă pentru achiziționarea autobuzelor ce vor înlocui tramvaiele

Veste bună pentru botoșăneni: se dă cale liberă pentru achiziționarea autobuzelor ce vor înlocui tramvaiele

Contractul privind sistemul de rulare al Eltrans va fi semnat, cel mai probabil, săptămâna viitoare, potrivit autorităților. Această etapă va da cale liberă companiei de transport public spre achiziționarea unor autobuze în regim de leasing operațional, menite să înlocuiască tramvaiele actuale, pe perioada implementării proiectului european în valoare de peste 32 de milioane de euro, demarat în acest sens.

Proiectul a suferit numeroase blocaje la nivel guvernalmental, însă impedimentele par să fi dispărut odată cu schimbarea conducerii centrale, potrivit celor transmise de către primarul municipiului Botoșani, Cătălin Mugurel Flutur, în cadrul unei conferințe de presă susținută joi.

”Un proiect foarte important pentru noi, dezvoltat pe axa prioritară 4, și aici vorbesc despre acele proiecte care privesc calea de rulare a tramvaiului, dintr-o dată l-am găsit pe undeva… Am căutat mult proiectul nostru, era undeva în minister. Pus bine, pus foarte bine. Dar de o săptămână, cei care au preluat ministerul și-au făcut treaba, iar până acum s-au aplecat asupra proiectului de la Botoșani. L-am găsit, am trecut prin toate etapele de verificare a proiectului. Acum aștept de pe o zi pe alta să semnăm acel proiect. Și atunci dăm cale liberă celor de la Eltrans să înceapă demersurile legale pentru a face acel leasing operațional și să schimbăm tramvaiele cu autobuze pe perioada desfășurării lucrării, probabil doi-trei ani”

, a declarat Cătălin Flutur, edilul-șef al municipiului Botoșani.

Conform unor surse, proiectul privind sistemul de rulare al Eltrans se afla după poziția 100 pe ordinea priorităților, până la rectificarea de plan al noului guvern.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

astăzi, 21:57
32

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

astăzi, 20:24
32

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

astăzi, 19:40
53

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...