Un județ a intrat în carantină TOTALĂ. S-a interzis circulația și pe timpul zilei

Un județ a intrat în carantină TOTALĂ. S-a interzis circulația și pe timpul zilei

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) din Maramureș a decis că măsurile legate de COVID-19 promovate la nivel național că recomandări și obligatorii doar pe parcursul nopții vor fi obligatorii și ziua în acest județ, a anunțat luni seară, într-o intervenție la Digi24, prefectul județului Maramureș, Nicolae Ungur.

Astfel, maramureșenii vor putea ieși pe stradă doar în anumite scopuri, bine precizate, având asupra lor hârtia semnată cu informații asumate pe propria răspundere și adeverință de la angajator, în cazul în care se deplasează către serviciu.

În plus, în Maramureș magazinele vor avea un program special pentru persoanele vârstnice, cele mai vulnerabile la COVID-19, mai exact intervalul orar 7-11, dimineață.

„E un pionierat și e o decizie destul de dificilă, nu ne-a fost ușor”, a mai spus prefectul, precizând că măsurile obligatorii sunt instituite pe perioada 25 martie – 15 aprilie.

„Încercăm să facem un lucru bun în actualul context. E o măsură bună pentru cetățenii care nu înțeleg (…) Chiar eu am auzit pe stradă comentariul ‘Este o vrăjeală…'”, a mai argumentat prefectul județului Maramureș.

În ceea ce privește programul special pentru vârstnici, Nicolae Ungur a spus că ideea a fost „de a proteja cea mai expusă categorie de vârstă”.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANAF a creat un sistem de plată online a amenzilor aplicate pentru încălcări ale ordonanțelor militare

astăzi, 13:07
33

Începând de astăzi, 6 aprilie, plata amenzilor pentru încălcarea prevederilor Ordonanțelor Militare poate fi făcută și online, pe ghișeul.ro.Reprezentanții Ghișeul.ro&nb...

Valeriu Iftime: „Pandemia economică va fi mai mare decat coronavirusul! Intrăm în depresie, mă bag în izoletă şi gata!!

astăzi, 12:50
172

La doar o lună şi ceva de la implementarea unor restricţii draconice, în România sunt peste un milion de oameni care fie că se află în şomaj tehnic, fie că au fost înşt...

Doliu în toată țara la Serviciul de Ambulanță pentru ambulanțierul decedat din cauza Covid- 19 la Suceava

astăzi, 12:31
147

Angajații Serviciul Public de Ambulanță (SPA) din toată țara au ținut astăzi doliu și un moment de reculegere, începând cu ora 12:00, în memoria ambulanțierului sucevean car...