Sindicaliștii din penitenciare: Suntem în criză financiară! Se pune problema suspendării unor drepturi

Sindicaliștii din penitenciare: Suntem în criză financiară! Se pune problema suspendării unor drepturi

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) atrage atentia ca sistemul penitenciar se afla in criza financiara, existand posibilitatea ca anumite drepturi sa fie suspendate.

"E clar! Suntem in criza financiara in sistemul penitenciar. Avem 83% din necesar si se pune problema suspendarii unor drepturi. Mai grav, sefii ANP si cei din Justitie n-au nici solutii reale si nici dorinta de a ne ajuta. Asta, in timp ce Guvernul ne comunica in bucla ca suntem tigrul economic al omenirii. Singura intrebare e daca ii lasam sa-si bata joc sau reactionam!?", transmit sindicalistii din penitenciare intr-un comunicat de presa remis sambata.

FSANP subliniaza ca bugetul determina Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) sa incerce sa nu mai plateasca anumite drepturi, precum plata orelor suplimentare sau decontul serviciilor turistice.

"Aflasem ca stam prost cu bugetul inca de la intalnirea ineguratului cu directorii de penitenciare. Avem 83% din necesar, iar sanse de rectificari pozitive catre 0. Ceea ce si determina ANP sa incerce nu mai plateasca anumite drepturi si sa anunte ca ia in calcul amanarea numirii absolventilor scolilor si academiilor care pregatesc personalul din penitenciare. A confirmat-o si Dobrica in intalnirea cu sindicatele, de la care la un moment dat s-a retras in viteza. Acum vedem si in scris dispozitiile transmise.

Ce pierdem asadar? Si n-o sa ma straduiesc asa cum fac aia mai prietenosi cu gasca Toader - Dobrica sa gasesc motive de liniste, pentru ca nu sunt. Suntem in pericol de a ne fi suspendate drepturi castigate cu greu: plata orelor suplimentare si decontul serviciilor turistice intr-o prima etapa. Dupa care, pentru ca de salarii e mai greu sa se atinga, se vor indrepta catre alte deconturi, transport si chirie. Avertizam asa cum am facut-o inca din toamna anului trecut, si se intampla azi", se mai arata in comunicat.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministerul Muncii va trimite scrisori fiecărui pensionar privind recalcularea veniturilor. Decizia, luată după o discuție cu Dragnea și Dăncilă

Sâmbătă, 20 Aprilie 2019
253

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat sâmbătă seară că ministerul său va trimite pensionarilor câte o scrisoare în care vor fi informați în legătură cu situația ...

Încă un tramvai a sărit de pe șine. S-a întâmplat în zona industrială - FOTO

Sâmbătă, 20 Aprilie 2019
496

Săptămâna și incidentul pe liniile de tramvai! Botoșănenii spun că o tragedie se poate întâmpla în orice clipă, atrăgând atenția asupra pericolului pe care ...

Memoria zilei: Geniul din Botoșani care a revoluţionat ingineria, învăţământul tehnic şi domeniul construcţiilor de poduri!

Sâmbătă, 20 Aprilie 2019
343

Născut la Botoșani, Elie Radu a fost, în egală măsută, un luptător pentru drepturile profesionale ale inginerilor, a stimulat şi a îndrumat creația inginerească. A deținut şi fu...