Și deținuții din Penitenciarul Botoșani vor să muncească!

Penitenciarul Botoșani pune la dispoziție forță de muncă specială necalificată, în condiții avantajoase, tariful orar aferent activității prestate fiind negociabil, pornind de la nivelul salariului minim garantat în plată aferent anului 2019.

Și deținuții din Penitenciarul Botoșani vor să muncească!
Cu toate că Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal prevede că munca nu este obligatorie, deținuții din Penitenciarul Botoșani manifestă interes pentru implicarea în activități lucrative, existând la ora actuală un număr mare de cereri pentru a fi selecționați. Posibilitățile de prestări servicii, conform normelor în domeniu, includ activitățile gospodărești în interesul locului de deținere, munca în regim de voluntariat, precum și cea în regim de prestări de servicii pentru persoane fizice sau persoane juridice, în interiorul ori exteriorul penitenciarului.
 
Forța de muncă contractată de diferiți agenți economici (persoane fizice și juridice) sau instituții publice a fost îndelung apreciată la nivelul comunității locale și nu numai. Având o vastă experiență în derularea contractelor de prestări servicii cu diferiți agenți economici,

Penitenciarul Botoșani pune la dispoziție forță de muncă specială necalificată, în condiții avantajoase, tariful orar aferent activității prestate fiind negociabil, pornind de la nivelul salariului minim garantat în plată aferent anului 2019.

Printre aspectele demne de menționat se pot enumera calitatea lucrărilor și realizarea acestora la termen, prin punerea la dispoziție a numărului solicitat de muncitori, atât în interiorul locului de deținere, cât și în exterior (executare lucrări edilitare sau în domeniul construcțiilor, agriculturii, săpături, prelucrări metalice, confecții textile, cusut încălțăminte, confecționare/sortare ambalaje, montare subansamble etc).

Motivația persoanelor care desfășoară aceste activități lucrative are la bază atât dorința de a conferi o utilitate timpului petrecut în detenție în scopul facilitării reinserției sociale ulterior punerii în libertate, precum și dobândirea unui procent de 40% din venitul negociat prin contract. 
O altă oportunitate pentru agenții economici o constituie posibilitatea închirierii unui spațiu cu suprafață de 360,51 mp, amenajat și racordat la toate utilitățile, condiționat de folosirea forței de muncă speciale din unitatea de detenție. 
 
"Pentru mai multe detalii privind condițiile de contractare a forței de muncă, vă stăm la dispoziție la sediul Penitenciarului Botoșani, str. I. C. Brătianu nr. 118, de luni până vineri între orele 08:00 – 15:00 sau la telefon 0231.515.937 – interior 152. Ne manifestăm în continuare dorința de a derula contracte de prestări servicii cu diferiți agenți economici reciproc avantajoase", transmit reprezentanții Penitenciarului Botoșani.
 
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
2

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...

Prefectul, apel în ședință pentru siguranța elevilor: „Observ că s-au făcut progrese...” (video)

astăzi, 09:40
29

O astfel de situație, a cazurilor de violență în școli, a fost punctată și de către șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, comisar șef de poliție Costîn...

Microbuz cu ucraineni răsturnat pe DN 17. Cinci persoane transportate la spital!

astăzi, 09:14
184

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, un microbuz s-a răsturnat, vineri dimineața, pe raza localității Prisaca Dornei. În microbuz se aflau șase perso...