Și deținuții din Penitenciarul Botoșani vor să muncească!

Penitenciarul Botoșani pune la dispoziție forță de muncă specială necalificată, în condiții avantajoase, tariful orar aferent activității prestate fiind negociabil, pornind de la nivelul salariului minim garantat în plată aferent anului 2019.

Și deținuții din Penitenciarul Botoșani vor să muncească!
Cu toate că Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal prevede că munca nu este obligatorie, deținuții din Penitenciarul Botoșani manifestă interes pentru implicarea în activități lucrative, existând la ora actuală un număr mare de cereri pentru a fi selecționați. Posibilitățile de prestări servicii, conform normelor în domeniu, includ activitățile gospodărești în interesul locului de deținere, munca în regim de voluntariat, precum și cea în regim de prestări de servicii pentru persoane fizice sau persoane juridice, în interiorul ori exteriorul penitenciarului.
 
Forța de muncă contractată de diferiți agenți economici (persoane fizice și juridice) sau instituții publice a fost îndelung apreciată la nivelul comunității locale și nu numai. Având o vastă experiență în derularea contractelor de prestări servicii cu diferiți agenți economici,

Penitenciarul Botoșani pune la dispoziție forță de muncă specială necalificată, în condiții avantajoase, tariful orar aferent activității prestate fiind negociabil, pornind de la nivelul salariului minim garantat în plată aferent anului 2019.

Printre aspectele demne de menționat se pot enumera calitatea lucrărilor și realizarea acestora la termen, prin punerea la dispoziție a numărului solicitat de muncitori, atât în interiorul locului de deținere, cât și în exterior (executare lucrări edilitare sau în domeniul construcțiilor, agriculturii, săpături, prelucrări metalice, confecții textile, cusut încălțăminte, confecționare/sortare ambalaje, montare subansamble etc).

Motivația persoanelor care desfășoară aceste activități lucrative are la bază atât dorința de a conferi o utilitate timpului petrecut în detenție în scopul facilitării reinserției sociale ulterior punerii în libertate, precum și dobândirea unui procent de 40% din venitul negociat prin contract. 
O altă oportunitate pentru agenții economici o constituie posibilitatea închirierii unui spațiu cu suprafață de 360,51 mp, amenajat și racordat la toate utilitățile, condiționat de folosirea forței de muncă speciale din unitatea de detenție. 
 
"Pentru mai multe detalii privind condițiile de contractare a forței de muncă, vă stăm la dispoziție la sediul Penitenciarului Botoșani, str. I. C. Brătianu nr. 118, de luni până vineri între orele 08:00 – 15:00 sau la telefon 0231.515.937 – interior 152. Ne manifestăm în continuare dorința de a derula contracte de prestări servicii cu diferiți agenți economici reciproc avantajoase", transmit reprezentanții Penitenciarului Botoșani.
 
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bani de la CNI pentru Stadion, Sala Polivalentă și Spitalul de Boli Cronice

astăzi, 09:06
169

Compania Națională de Investiții (CNI) a răspuns solicitărilor venite din partea primarului municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, și s-a angajat să reabiliteze  Stadionul Municipal, Sa...

Botoșănenii care au solicitat o locuință socială mai au de așteptat până la toamnă

astăzi, 08:55
113

Veste bună pentru beneficiarii locuințelor de la ANL Cișmea. Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a anunțat că din toamnă locuințele din cartierul ANL Cișmea vor fi date în...

Încăierare surprinsă de camerele de supraveghere, „cocoși” aduși la Poliție și amendați

astăzi, 08:49
267

Săptămâna trecută, poliţiştii locali aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu în Dispeceratul Poliţiei Locale, au surprins pe camerele de monitorizare amplasate pe Piet...