Se verifică starea construcţiilor cu rol de apărare împotriva inundaţiilor de pe cursurile de apă din județul Botoșani

Se verifică starea construcţiilor cu rol de apărare împotriva inundaţiilor de pe cursurile de apă din județul Botoșani

În perioada 7-9 octombrie 2019 are loc în județul Botoșani acţiunea anuală de verificare a stării tehnice şi funcţionale a construcţiilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundaţiilor, indiferent de deţinător.

Comisia de verificare va controla următoarele:

• Starea tehnică şi funcţională a digurilor longitudinale, de compartimentare şi de remuu: asigurarea continuităţii liniei de apărare, modul de întreţinere al coronamentelor, taluzelor, rampelor de acces şi a zonelor de dig-mal, starea funcțională a lucrărilor de subtraversare etc.

• Starea tehnică şi funcţională a barajelor şi digurilor de contur, a acumulărilor permanente mici (categoría C şi D) a căror avariere pot pune în pericol localităţi, precum şi a acumulărilor nepermanente care au rol de atenuare a viiturilor.

• Lucrările de regularizare a cursurilor de apă cu evidențierea punctelor critice, inclusiv cele semnalate de autoritățile locale (eroziuni de mal, cursuri de apă colmatate, etc.)

• La nivelul Comitetelor locale şi al Sistemului de Gospodărire a Apelor Botoșani se va controla existenţa stocurilor de apărare împotriva inundaţiilor,

• La nivelul Consililului Județean Botoșani și a unităților administrativ teritoriale se va verifica stadiul implementării hărților de risc la inundații în planurile de urbanism și amenajarea teritoriului de interes județean și local.

• Stadiul măsurilor și acțiunilor desfășurate la nivelul județului în vederea implementării Planului de măsuri pentru diminuarea riscului la inundații prevăzute în HG nr.846/2010 pentru aprobarea Strategiei Naționale de management al riscului la inundații pe termen mediu și lung.

Aceste verificări sunt anuale şi se realizează de către reprezentanţii Ministerului Apelor şi Pădurilor, Administraţiei Naţionale „Apele Române”, Administraţiei Bazinale de Apă Prut-Bârlad şi Sistemelor de Gospodărire a Apelor, Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă Judeţene - Centrele Operaţionale şi a Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă, Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare – filialele judeţene, Regiei Naţionale a Pădurilor, Gărzii Forestiere, Comitetelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă-Grupurile de Suport Tehnic pentru Gestionarea Situaţiilor de Urgenţă Generate de Inundaţii.    

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat din județ trimis la Iași, după ce și-a prins piciorul la motosapă

astăzi, 15:36
815

Un bărbat de 60 de ani, din comuna Călărași, județul Botoșani, a fost trimis la Iași, după ce a fost victima unui accident.Acesta și-a prins piciorul la motosapă, iar un echipaj de pompi...

Cinci noi decese în urma epidemiei. România a ajuns la 162 de decese în urma Covid -19

astăzi, 15:26
690

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că numărul deceselor în urma epidemiei Covid – 19 a ajuns în România la 162, două din cele cinci decese fiind înregistrate ...

Klaus Iohannis: Starea de urgență va fi prelungită cu încă o lună

astăzi, 15:02
647

Președintele Klaus Iohannis a declarat luni, după o ședință în care au fost evaluate măsurile luate de autorități pentru gestionarea crizei COVID-19, că va prelungi stare de urgență p...