Se verifică starea construcţiilor cu rol de apărare împotriva inundaţiilor de pe cursurile de apă din județul Botoșani

Se verifică starea construcţiilor cu rol de apărare împotriva inundaţiilor de pe cursurile de apă din județul Botoșani

În perioada 7-9 octombrie 2019 are loc în județul Botoșani acţiunea anuală de verificare a stării tehnice şi funcţionale a construcţiilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundaţiilor, indiferent de deţinător.

Comisia de verificare va controla următoarele:

• Starea tehnică şi funcţională a digurilor longitudinale, de compartimentare şi de remuu: asigurarea continuităţii liniei de apărare, modul de întreţinere al coronamentelor, taluzelor, rampelor de acces şi a zonelor de dig-mal, starea funcțională a lucrărilor de subtraversare etc.

• Starea tehnică şi funcţională a barajelor şi digurilor de contur, a acumulărilor permanente mici (categoría C şi D) a căror avariere pot pune în pericol localităţi, precum şi a acumulărilor nepermanente care au rol de atenuare a viiturilor.

• Lucrările de regularizare a cursurilor de apă cu evidențierea punctelor critice, inclusiv cele semnalate de autoritățile locale (eroziuni de mal, cursuri de apă colmatate, etc.)

• La nivelul Comitetelor locale şi al Sistemului de Gospodărire a Apelor Botoșani se va controla existenţa stocurilor de apărare împotriva inundaţiilor,

• La nivelul Consililului Județean Botoșani și a unităților administrativ teritoriale se va verifica stadiul implementării hărților de risc la inundații în planurile de urbanism și amenajarea teritoriului de interes județean și local.

• Stadiul măsurilor și acțiunilor desfășurate la nivelul județului în vederea implementării Planului de măsuri pentru diminuarea riscului la inundații prevăzute în HG nr.846/2010 pentru aprobarea Strategiei Naționale de management al riscului la inundații pe termen mediu și lung.

Aceste verificări sunt anuale şi se realizează de către reprezentanţii Ministerului Apelor şi Pădurilor, Administraţiei Naţionale „Apele Române”, Administraţiei Bazinale de Apă Prut-Bârlad şi Sistemelor de Gospodărire a Apelor, Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă Judeţene - Centrele Operaţionale şi a Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă, Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare – filialele judeţene, Regiei Naţionale a Pădurilor, Gărzii Forestiere, Comitetelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă-Grupurile de Suport Tehnic pentru Gestionarea Situaţiilor de Urgenţă Generate de Inundaţii.    

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Senatorul Federovici: „În plan personal, sunt mândră de realizările guvernării PSD”

Luni, 14 Octombrie 2019
168

Președintele PSD Botoșani, Doina Federovici, a transmis un punct de vedere cu privire la impactul guvernării social-democraților asupra românilor și la situația critică în care part...

O secție de votare din municipiul Botoșani își schimbă adresa

Luni, 14 Octombrie 2019
123

Locuitorii domiciliați pe strada Tudor Vladimirescu din municipiul Botoșani, care obișnuiau să voteze la Secția nr. 77, amenajată la Școala Generală nr. 3, sunt nevoiți să se deplaseze că...

Lista medicamentelor compensate a crescut cu 17 tipuri de molecule pentru boli cronice

Luni, 14 Octombrie 2019
109

Noi medicamente inovative au fost introduse în lista medicamentelor compensate și gratuite pentru pacienții cu afecțiuni cronice. Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății, prin inte...