Se redeschid Creșa municipală și Centrul de zi pentru copiii din familiile cu risc social

Se redeschid Creșa municipală și Centrul de zi pentru copiii din familiile cu risc social

Primarul Cătălin Mugurel Flutur a aprobat redeschiderea, începând din data de 6 iulie, a creșei municipale și a centrului social de zi pentru copiii din familiile cu risc social.

Pentru reducerea la minimum a riscului de îmbolnăvire a copiilor cu coronavirusul COVID-19, au fost adoptate planuri de măsuri pentru ambele instituții. S-au creat circuite de intrare și ieșire din creșă și din centrul social, s-a stabilit numărul maxim de copii care pot fi prezenți în același spațiu simultan, s-au fixat reguli drastice privind servirea mesei, programul de joacă și de somn sau folosirea jucăriilor și a rechizitelor de către copii.

Personalul creșei și cel al centrului va supraveghea continuu respectarea regulilor, va prelua copiii de la părinți la începutul programului și îi va asista pe micuți pe toată durata zilei în vederea respectării măsurilor de igienă personală.

Distanțarea fizică între copii, igiena celor mici, purtatul măștii și, în general, toate măsurile de protecție împotriva riscului de răspândire a coronavirusului sunt stabilite în detaliu de planurile întocmite de către conducerea Direcției de Asistență Socială a Primăriei Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(Video) Roxana Țurcanu: „Tinerii așteaptă lucruri concrete de la Primăria Botoșani, iar locuințele ANL ar fi trebuit să fie prioritatea municipalității!”

astăzi, 13:11
7

Comunicat de presă:Problema cea mai stringentă a tinerilor botoșăneni cu care am interacționat în ultima vreme în calitatea mea de candidat la Primăria Municipiului Botoșani, es...

Cadre medicale anchetate, după ce un pacient a reclamat că i-au dispărut 10.000 de lei

astăzi, 13:00
161

Mai multe cadre medicale sunt anchetate de poliţişti, după ce un pacient din județ a reclamat că i-au dispărut 10.000 de lei din portofel.Totul s-a întâmplat la începutul s...

Accident rutier mortal în județ. Șoferul era beat

astăzi, 12:53
259

O femeie și-a pierdut viața, vineri după-amiază, după ce a fost lovită de o mașină. Accidentul s-a produs în localitatea Podriga din comuna Drăgușeni, din cauza neatenției unui șofer...