Se înființează o nouă instituție în România

Se înființează o nouă instituție în România

Guvernul Orban va discuta, în ședința de vineri, o Ordonanță de Urgență privind care se înființează Directoratul Național de Securitate Cibernetică, o instituție care va asigura securitatea spațiului cibernetic național civil.

Instituția va putea avea 1.250 de angajați, directorul va fi numit de prim-ministru și va răspunde în fața CSAT.

„Se înființează Directoratul Național de Securitate Cibernetică, instituție publică, cu personalitate juridică, în coordonarea Prim-ministrului, finanțată din venituri proprii și subvenții acordate de la bugetul de stat. Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică - CERT-RO se desființează la momentul intrării in vigoare a prezentei ordonanțe de urgență. DNSC preia activitățile, atribuțiile și personalul Centrului Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică – CERT-RO, cu menținerea drepturilor salariale avute la data preluării. DNSC are responsabilități privind securitatea cibernetică a spațiului cibernetic național civil”, prevede OUG.

Activitatea DNSC va fi analizată de CSAT pe baza raportului anual. Statul de funcții, structura organizatorică și regulamentul de organizare și funcționare al DNSC precum și orice modificare a acestora se aprobă de către CSAT. Numărul maxim de posturi este de 1250.

Conducerea DNSC este asigurată de un director și doi adjuncți, care au rang de secretar de stat, respectiv subsecretari de stat. Directorul și cei doi adjuncți ai directorului sunt numiți și eliberați din funcție prin decizie a prim-ministrului României, cu avizul CSAT.

Durata mandatului directorului DNSC este de 5 ani, cu posibilitatea prelungirii o singură dată, nu mai mult de 5 ani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Detectoare de fum, monoxid de carbon și gaze, instalate de pompierii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Cristești în locuințele bătrânilor bolnavi și singuri din localitate! (foto, video)

astăzi, 18:23
33

Elena are 78 de ani și locuiește singură de mult timp într-o casă de la marginea localității Cristești. Copiii sunt plecați în lumea largă, spune femeia, resemnată.Pentr...

Blocada polițiștilor și jandarmilor în Botoșani și localități s-a lăsat cu sancțiuni: 14 șoferi au rămas fără permis în ultimele 24 de ore!

astăzi, 17:24
69

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 5 acțiuni punctuale în orașele Dorohoi, Săveni, Flămânzi, Darabani și Botoșani în cadrul planului BLOCADA, a...

PNL Botoșani, Cătălin Flutur, întâlnire cu taximetriștii: „O unitate de breaslă mai rar întâlnită în zilele noastre” (foto)

astăzi, 16:14
97

Candidatul din partea Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani, Cătălin Flutur, a avut zilele trecute o întâlnire cu taximetriștii din Botoșani.Redăm mai jos i...