Școală nouă în Bucecea, după 10 ani de promisiuni. Proiecte în derulare de peste 9 milioane de lei

Școală nouă în Bucecea, după 10 ani de promisiuni. Proiecte în derulare de peste 9 milioane de lei
În orașul Bucecea din județ, se contruiește și se dotează o școală cu opt săli de clasă, unde vor învăța inclusiv 240 de copii ai unei grădinițe cu program prelungit și 50 de preșcolari. În paralel, se asfaltează în jur de 6 km de drumuri locale. Investițiile cumulează peste 9 milioane de lei, bani obșinuși prin Programul Național de Dezvoltare Locală (2). Executarea proiectelor va începe, după cum susțin aficialitățile, în scurt timp.
 
Școala cu clasele I-VIII va fi construită pe o suprafață de 1.160 mp, va avea parter și etaj, opt săli de clasă, cancelarie, secretariat, cabinet medical și grupuri sanitare. Unitatea de învățământ va fi dotată cu mobilier nou, calculatoare, imprimante, centrală termică proprie și echipamente pentru cabinetul medical. Licitația a fost finalizată, iar lucrările vor începe în două săptămâni și au termen de finalizare 18 luni.
 
La nivelul infrastructurii rutiere, până la finalul anului vor fi modernizați peste 6 km de străzi din oraș. În prezent sunt finalizate lucrările de asfaltare și se lucrează la rigolele de pe marginea drumurilor.  
 
De asemenea, urmează să se scoată din nou la licitație și construcția grădiniței cu program prelungit din Bucecea, care va fi ridicată pe o suprafață de 402 mp și va fi dotată cu mobilier nou, centrală termică proprie, bucătărie proprie. În prima fază, nu s-a prezentat nicio firmă la licitație și s-a reluat procedura.
 
"Încep să se vadă rezultatele muncii depuse de primari, de parlamentarii social-democrați din Botoșani și de colegii din Guvern. Pentru investițiile din orașul Bucecea, implicarea domnului primar Țâmpău Andron, care a depus la timp toate documentele, dar și a subsecretarului de stat botoșănean de la Ministerul Dezvoltării, Angel Gheorghiu a contat foarte mult. În acest moment toate investițiile din județul Botoșani aprobate și finanțate de Guvern sunt în derulare, fie la nivel de licitație, sau de proiectare, fie la nivel de lucrări începute sau finalizate. În ciuda tuturor criticilor venite de la partidele din Opoziție, care preferă să ne atace în permanență, fără să facă nimic, guvernarea PSD se ține de cuvânt și duce la capăt fiecare obiectiv de investiții aprobat, dovada fiind decontarea la timp de către minister a facturilor pentru toate obiectivele realizate prin Programul Național de Dezvoltare Locală", a transmis, pe subiect, senatorul botoșănean Doina Federovici, într-un comunicat.
 
Actual, în Bucecea există 4 școli și 5 grădinițe, care găzuiesc un număr de peste 1000 de elevi.
 
Totodată, amintim că proiectul în sine este promis de mai bine de 10 ani, conform unei declarații a primarului Andron Țămpău din 2014, prin care îl ruga chiar pe Victor Ponta, venit pe atunci la Botoșani pentru a discuta cu primarii, să deblocheze proiectul, sistat din lipsă de fonduri. 
 
"În 2008, au fost alocate fonduri pentru cinci campusuri școlare în județul Botoșani. Am beneficiat și noi de începutul unui campus, dar, din păcate, acesta a înghețat. Nu au mai fost fonduri. Vă rugăm să ne sprijiniți pentru deblocarea acestui proiect, întrucât ducem lipsă de spațiu. Este vorba de o școală P+1, de opt clase", îi spunea primarul orașului Bucecea lui Victor Ponta, venit în județ, în 2014.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Realdo Fili a semnat cu FC Botoșani!

astăzi, 09:12
81

FC Botoșani a efectuat un nou transfer. După ce am anunțat acest transfer încă de acum o săptămână, abia ieri s-a semnat contractul dintre Realdo Fili și FC Botoșani.Albanezu...

Creștere alarmantă a numărului de botoșăneni gripați

astăzi, 08:49
132

17 botoșăneni au fost diagnosticați cu gripă în ultima săptămână, iar alți peste 1500 cu viroze respiratorii. Doi pacienţi, din cei diagnosticați cu gripă, au avut nev...

VERSURI DIN STRADĂ: Aleargă caii iubirii

Marţi, 28 Ianuarie 2020
296

Ca de obicei, publicăm astăzi  încă o poezie găsită pe adresa de e-mail a redacției noastre. Aceasta a fost trimisă de Fănică Bulgariu. Vă dorim lectură plăcută.ALEARGĂ&nb...