S-a scos la licitație proiectul tehnic pentru construirea unui heliport în curtea ISU Botoșani

S-a scos la licitație proiectul tehnic pentru construirea unui heliport în curtea ISU Botoșani

A fost semnat contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate în vederea construirii heliportului din municipiul Botoșani, care va ocupa un spațiu chiar în curtea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani. Inspectoratul General de Aviație (IGAV) licitează proiectul tehnic, iar ofertantul câștigător va fi contractat până pe 16 decembrie a.c.

 În urma semnării contractului de grant în data de 27 iunie a.c., pentru implementarea proiectului „The CBC Romania-Moldova a safer area by improving the Mobile Emergency Service for Resuscitation and Extrication (SMURD) operating infrastructure, by increasing the level of training and maintaining the capacity of professional personnel to intervene in emergency situations-SMURD 2”, IGAV a fost scos la licitație realizarea studiului de fezabilitate, pentru construcția heliportului din municipiul Botoșani. Această procedură s-a încheiat prin semnarea contractului în data de 17 septembrie. 

După realizarea studiului de fezabilitate urmează proiectului tehnic, cu termen de finalizare 16 decembrie a.c.

În urma realizarii acestui obiectiv de investitii în Botosani, pacientii nedeplasabili, precum si victimile accidentelor grave care au nevoie de interventii medicale complexe, vor putea fi transportati într-un timp foarte scurt în unitati medicale superioare celor locale pentru a fi investigati si tratati, pe timp de zi si în special pe timp de noapte. În aceste cazuri câteva minute pot face diferenta dintre viata si moarte.

Proiectul SMURD II este finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate și va fi implementat în maximum 36 luni.

Proiectul de construire a unui heliport în curtea ISU Botoșani a fost inițiat de către reprezentanții instituției, în 2017.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, apel către botoșăneni: „Este mai grav ca acum trei luni. Pandemia nu se oprește”.

Marţi, 14 Iulie 2020
1109

La prima sa întâlnire cu presa locală la mai bine de trei luni, Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani și-a început discursul de marți cu un apel către botoșăneni. A...

Botoșani a primit banii pentru pagubele create de inundații asupra infrastructurii rutiere: circa 9.800 de lei

Marţi, 14 Iulie 2020
214

În timp record, la nivelul județului Botoșani, comisiile constituite prin Ordin al Prefectului județului, Dan Nechifor, au evaluat pagubele produse de fenomenele hidrometeorologice din perioa...

Primarul municipiului Botoșani despre „Cornișa”: „Este un loc foarte râvnit în Botoșani de toate instituțiile de cultură”

Marţi, 14 Iulie 2020
340

După aproape patru luni de la ultima întrevedere, primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a susținut marți prima conferință de presă, care a avut loc în Amfiteatrul de la ...