S-a scos la licitație proiectul tehnic pentru construirea unui heliport în curtea ISU Botoșani

S-a scos la licitație proiectul tehnic pentru construirea unui heliport în curtea ISU Botoșani

A fost semnat contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate în vederea construirii heliportului din municipiul Botoșani, care va ocupa un spațiu chiar în curtea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani. Inspectoratul General de Aviație (IGAV) licitează proiectul tehnic, iar ofertantul câștigător va fi contractat până pe 16 decembrie a.c.

 În urma semnării contractului de grant în data de 27 iunie a.c., pentru implementarea proiectului „The CBC Romania-Moldova a safer area by improving the Mobile Emergency Service for Resuscitation and Extrication (SMURD) operating infrastructure, by increasing the level of training and maintaining the capacity of professional personnel to intervene in emergency situations-SMURD 2”, IGAV a fost scos la licitație realizarea studiului de fezabilitate, pentru construcția heliportului din municipiul Botoșani. Această procedură s-a încheiat prin semnarea contractului în data de 17 septembrie. 

După realizarea studiului de fezabilitate urmează proiectului tehnic, cu termen de finalizare 16 decembrie a.c.

În urma realizarii acestui obiectiv de investitii în Botosani, pacientii nedeplasabili, precum si victimile accidentelor grave care au nevoie de interventii medicale complexe, vor putea fi transportati într-un timp foarte scurt în unitati medicale superioare celor locale pentru a fi investigati si tratati, pe timp de zi si în special pe timp de noapte. În aceste cazuri câteva minute pot face diferenta dintre viata si moarte.

Proiectul SMURD II este finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate și va fi implementat în maximum 36 luni.

Proiectul de construire a unui heliport în curtea ISU Botoșani a fost inițiat de către reprezentanții instituției, în 2017.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Dacă a fost conspirație, atunci au învins! Românii vor pune pe masa de Crăciun porc din import!

Miercuri, 20 Noiembrie 2019
235

Românii riscă să nu aibă carne de porc autohtonă pe masa de Crăciun. În fermele din România au rămas tot mai puţini porci din cauza pestei, iar carnea din import este mai scum...

Botoșăneni sancționați de către polițiștii locali, pentru modul în care au abandonat deșeurile în spațiul public

Miercuri, 20 Noiembrie 2019
194

Pe parcursul a cinci zile, în intervalul 15-19 noiembrie a.c., polițiștii locali din Botoșani au intensificat activitățile de identificare a persoanelor care abandonează deșeurile menajer...

Peste 2000 de elevi din Botoșani primesc „Bani de liceu”

Miercuri, 20 Noiembrie 2019
268

În acest an şcolar, 2.024 de liceeni din județul Botoșani sunt beneficiari ai programului guvernamental „Bani de liceu”.Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) a centralizat so...