Reacția Nova Apaserv în fața avertismentului lui Flutur: „Declarațiile sunt de natură să calomnieze”

Reacția Nova Apaserv în fața avertismentului lui Flutur: „Declarațiile sunt de natură să calomnieze”

Reprezentanții societății Nova Apaserv SA din Botoșani reacționează vizavi de declarațiile primarului municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, potrivit cărora apa meteorică nu va mai fi plătită de municipalitate, până când operatorul nu va curăța rigolele și nu va redimensiona rețelele, în vederea evitării inundațiilor.

Societatea a emis un comunicat de presă, miercuri, prin care a transmis că declarațiile edilului sunt „de natură să calomnieze şi are ca rezultat dezinformarea cetăţenilor din municipiul Botoşani”.

Societatea Nova Apaserv îşi desfăşoară activitatea în baza unui contract unic de delegare a gestiunii serviciilor publice de alimentare cu apă, iar în baza acestuia societatea a preluat reţelele publice de apă/canalizare, ce au o vechime de peste 30-40 de ani, asigurând mentenanţa şi întreţinerea acestora în scopul prestării serviciului public de alimentare cu apă şi canalizare.

„Precizăm faptul că, Primăria Municipiului Botoşani este unul din acţionarii societăţii şi în acelaşi timp proprietar al unui segment important din reţelele publice de apă/canalizare. Este de neînţeles încercarea de exonerare a responsabilităţilor clare ce aparţin U.A.T.-ului Botoşani şi direcţionarea în mod subiectiv a rezultatelor negative ale unor fenomene naturale întâlnite în majoritatea localităţilor din ţară, către S.C. Nova Apaserv S.A. Botoşani. Referitor la facturarea apei meteorice, precizăm că aceasta se efectuează conform art. 215 din Regulamentul consolidat al serviciilor de aplimentare c apă și canalizare din județul Botoșani  și art. 11 (1) din Contractul de furnizare/prestare a serviciului de alimentare cu apă şi/sau de canalizare, după cum urmează: art. 215. (3) În cazul utilizatorilor casnici, nu se facturează cantitatea de apă meteorică preluată de reţeaua de canalizare. Art. 11 III. Cantitatea de apă pluvială (meteorică) preluată în reţeaua publică de canalizare se determină prin înmulţirea:  cantităţii medii anuale de apă pluvială comunicată de A.N.M. pentru anul anterior, cu suprafeţele totale ale incintelor construite şi neconstruite, declarate de utilizator şi confirmate prin procesul verbal de stabilire necesar apă /restituţie apă uzată, şi cu coeficienţii de scurgere recomandaţi de SR 1846-1:2006, aferenţi suprafeţelor confirmate”, se arată în comunicatul societății Nova Apaserv.

Societatea asigură mentenanţa, intervenţiile şi întreţinerea tuturor reţelelor ce au fost proiectate la anumite dimensiuni ţinând cont de condiţii normale de utilizare, nefiind luate în calcul situţiile de calamităţi naturale şi/sau ploi torenţiale în care cantitatea de precipitaţii depăşeşte 50-55 l/mp în 30 de minute. În cazul unor astfel de fenomene, situaţia de imposibilitate a colectării apei pluviale de către reţelele existente este întâlnită în toată ţara, nefiind vorba de incapacitatea sau ineficienţa operatorilor locali ai serviciilor de apă şi canalizare, se mai arată în comunicatul operatorului de apă.

Consiliul Local deține 10% din acțiunile Nova Apaserv, 90% aparținând Consiliului Județean.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(Video) Roxana Țurcanu: „Tinerii așteaptă lucruri concrete de la Primăria Botoșani, iar locuințele ANL ar fi trebuit să fie prioritatea municipalității!”

astăzi, 13:11
72

Comunicat de presă:Problema cea mai stringentă a tinerilor botoșăneni cu care am interacționat în ultima vreme în calitatea mea de candidat la Primăria Municipiului Botoșani, es...

Cadre medicale anchetate, după ce un pacient a reclamat că i-au dispărut 10.000 de lei

astăzi, 13:00
371

Mai multe cadre medicale sunt anchetate de poliţişti, după ce un pacient din județ a reclamat că i-au dispărut 10.000 de lei din portofel.Totul s-a întâmplat la începutul s...

Accident rutier mortal în județ. Șoferul era beat

astăzi, 12:53
405

O femeie și-a pierdut viața, vineri după-amiază, după ce a fost lovită de o mașină. Accidentul s-a produs în localitatea Podriga din comuna Drăgușeni, din cauza neatenției unui șofer...