Primarul municipiului, Cătălin Flutur, prima reacție după ce a fost achitat în procesul de la „Uvertura Mall”: Nu doresc nimănui să treacă prin așa ceva!

Primarul municipiului, Cătălin Flutur, prima reacție după ce a fost achitat în procesul de la „Uvertura Mall”: Nu doresc nimănui să treacă prin așa ceva!

După ce Curtea de Apel din Suceava a respins recursul intentat de DNA și a menținut hotărârea Tribunalului Botoșani, conform căreia toți inculpații au fost achitați, din lipsă de probe în procesul de la „Uvertura Mall”, primarul municipiului Botoșani, Cătălin Mugurel Flutur a explicat astăzi că nu dorește nimănui să treacă prin așa ceva, nici măcar celor care, cu bună știință, l-au obligat să treacă prin acest proces timp de șapte ani.

 “Am declarat încă din momentul anchetei că am deplină încredere în justiție și că îmi doresc trimiterea în judecată tocmai pentru a-mi putea demonstra astfel nevinovăția și a putea pune punct campaniei de denigrare publică declanșată împotriva mea de PSD și nu numai. Sunt convins că hotărârea firească, normală, pronunțată ieri a produs multă amărăciune anumitor personaje din Botoșani, care visau să scape de primarul și politicianul Cătălin Flutur, fie și printr-o nedreptate strigătoare la cer, pentru a-și elibera ei drumul spre împlinirea unor visuri de mărire. Oameni buni, să știi că ești nevinovat, că nu ai făcut absolut nimic nelegal, că ai făcut doar ceea ce este corect, bine, menit să dezvolte orașul, că ți-ai făcut datoria față de Botoșani și botoșăneni în calitate de primar și, în ciuda tuturor acestor lucruri, să fii anchetat, supus perchezițiilor, chemat de procurori și asaltat cu întrebări, nu este deloc ușor. Dimpotrivă! Trebuie să fii tare pentru a trece prin așa ceva ani la rând. Alături de mine, alți colaboratori de încredere din primărie, care au pus umărul împreună cu mine pentru dezvoltarea orașului, au fost târâți în aceeași poveste, fiindu-le distrusă în mod nemeritat viața în tot acest interval”, a explicat astăzi Cătălin Flutur.

În primele declarații date după ce Curtea de Apel din Suceava a respins recursul intentat de DNA și a menținut hotărârea Tribunalului Botoșani, conform căreia toți inculpații au fost achitați, din lipsă de probe, Fluture a mai adăugat că era firesc ca mai devreme sau mai târziu să apară un moment al adevărului în acest caz .

“Știam că va veni și acest moment al adevărului! La fel cum știam că nimeni niciodată nu îmi va putea da înapoi acești șapte ani de chin, de stres, de afectare nemeritată a imaginii publice, a încrederii pe care oamenii din jurul tău o au în tine. Este cumplit! Știu cine sunt cei care au orchestrat toată aceste poveste, dramatică pentru toți cei implicați (chiar dacă nevinovați, așa cum s-a dovedit), la fel cum știu cine a lansat o sumedenie de plângeri penale gratuite, neîntemeiate, la adresa mea într-o anume perioadă. Toate au fost clasate, iar procesul îndelungat referitor la mall s-a încheiat, iată, printr-o achitare. Nu putea fi altfel! Artizanilor acestei campanii mizerabile nu le doresc decât multă sănătate și să nu aibă parte niciodată de așa ceva.
Campania a fost declanșată într-un moment în care ne-prietenii mei au constatat prin sondaje că gradul de încredere al botoșănenilor în primarul lor, Cătălin Flutur, atinsese un punct de maxim. Au găsit modalitatea – mârșavă! – de a zdruncina această încredere și, în parte, cel puțin pentru o vreme, din păcate, au reușit. A sosit însă momentul în care le pot spune botoșănenilor și le pot mulțumi pentru asta: Nu v-ați înșelat având încredere în Cătălin Flutur! S-au înșelat tocmai cei care au crezut că vor putea, printr-o campanie odioasă, să vă păcălească pe voi și să vă facă să credeți că primarul vostru este altfel decât l-ați perceput voi înșivă de-a lungul timpului!
Nu pot așadar decât să vă mulțumesc pentru încrederea pe care ați avut-o și o aveți în mine și să vă asigur că nu vă voi înșela această încredere și nu vă voi dezamăgi!”, a mai explicat Flutur.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
638

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
141

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
87

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...