Primăria Curtești extinde rețeaua de gaz în localitățile Hudum, Mănăstirea Doamnei și Agafton

Primăria Curtești extinde rețeaua de gaz în localitățile Hudum, Mănăstirea Doamnei și Agafton

Primăria Curtești a demarat demersurile pentru racordarea la rețeaua de gaz. În primă  fază vor fi racordate trei dintre localitățile comunei urmând ca ulterior să se extindă rețeaua și în celelalte sate.

Demersurile pentru alimentarea cu gaz a comunei Curtești au fost reluate toamna trecută când s-a realizat un studiu de fezabilitate. Între timp, s-a obținut avizul de la Autoritatea de Reglementare în Domeniul Energiei și a fost depus la DelGaz.

De asemenea, în perioada următoare va exista și posibilitatea accesării unor fonduri prin Programul Național de Dezvoltare Locală pentru extinderi rețele de gaz și energie electrică. Primarul comunei Curtești spune că are toată documentația pregătită și va încerca să obțină o finanțare în acest sens.

“Avem depus un studio de fezabilitate, de alimentare cu gaz. Deja am obținut avizul de la ANRE și l-am redepus la Tg. Mureș. Să vedem cu ce valoare vor veni cei de la DelGaz. Am înțeles că vor demara niște investiții prin PNDL pentru extindere de gaz și extindere rețea electric. Noi suntem cu tema făcută și vom depune documentația în vederea obținerii finanțării”, ne-a spus Maricel Anton, primarul comunei Curtești.

În primă fază vor fi alimentate la rețeaua de gaz localitățile Hudum, Mănăstirea Doamnei și Agafton urmând ca într-o a doua etapă să se extindă rețeaua către Curtești, Băiceni și Orășeni.

“Racordarea ar urma să se facă din zona sensului giratoriu de pe Sucevei. Vor fi racordate la gaz Hudum, Mănăstirea Doamnei și Agafton. Pentru Curtești avem un alt studio dar suntem blocați de garanția drumului județean. În momentul în care va ieși din garanție drumul județean vom intra cu alimentare cu gaz pe Curtești, Băiceni și Orășeni Deal”, ne-a mai spus primarul comunei Curtești.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A murit cea mai titrată jucătoare de scrabble a României! (Foto)

astăzi, 13:46
33

A fost cea mai titrată jucătoare de scrabble a României, campioană națională în limbile română și franceză, Maestră a Sportului.Claudia Mihai a fost un model de dăruire...

Statul Major al Armatei: Cum va apăra Armata Română județele Moldovei în caz de atac rusesc?

astăzi, 12:26
191

Jurnaliștii de la Ziarul de Iași i-au întrebat direct pe reprezentanții Statului Major al Armatei Române, iar aceștia au dat un răspuns evaziv legat de planurile operaționale.Sta...

FC Botoșani – Dinamo, astăzi de la ora 19:30

astăzi, 11:34
114

FC Botoșani și Dinamo se întâlnesc astăzi în etapa a șasea a play-out-ului Superligii.Înaintea partidei de astăzi FC Botoșani ocupă penultimul loc în play-out, l...