Podul de la Talpa, OUT, după ce Consiliul Judeţean Botoșani a refuzat cofinanțarea

Podul de la Talpa, OUT, după ce Consiliul Judeţean Botoșani a refuzat cofinanțarea

Podul peste râul Siret dintre Za­mostea și Talpa a fost scos de pe lista de investiții a CJ Suceava după ce CJ Botoșani refuză să îl cofinanțeze. În ședința de ieri a Consiliului Județean Suceava a fost adoptat un proiect de hotărâre referitoare la rectificări bu­getare ale CJ și ale structurilor din subordine care prevedea și actualizarea listelor de investiții pentru acest an. Printre proiectele care au fost scoase de pe listă a fost și podul peste râul Siret între Zamostea și Talpa, obiectiv de investiții demarat în anul 1995 și care trebuie finanțat de CJ Suceava și CJ Botoșani în baza unui protocol. Liderul grupului PSD din CJ Suceava, consilierul județean Mihai Grozavu a inițiat un amendament prin care această investiție să fie menținută, scrie obiectivsuceava.ro.

„Consider că trebuie lăsat chiar dacă trenăm cu această nerealizare de ani buni. Lucrarea trebuie executată. Altfel, intrăm pe o formă de abandonare a protocolului de asociere între noi și Botoșani, podul nu va mai fi un pod al prieteniei, ci al dezbinării și facem separare și ne înscriem în gestiune la noi cu partea ce ne revine pentru că nu putem lăsa obiectivul în degradare continuă”, a spus Mihai Grozavu.

În replică, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a spus despre cei de la Botoșani că vor ca Suceava să facă din banii proprii expertiza tehnică și celelalte documentații referitoare la proiect iar apoi să vadă dacă vor fi plătite de administrația județeană botoșăneană.

„Ne așteptăm, după logica asta, ca și execuția să spună să o facem doar noi”, a declarat Gheorghe Flutur, potrivit sursei citate. 

El a arătat că dacă după alegerile din vara anului viitor se schimbă configurația politică a CJ Botoșani și noua conducere nu ține cont de ceea ce s-a convenit în afara protocolului, CJ Suceava rămâne cu banii cheltuiți. De altfel, vicepreședintele Viorel Seredenciuc a dat citire în plenul ședinței la o adresă din partea CJ Botoșani care confirma cele spuse de Gheorghe Flutur în sensul că administrația județeană botoșăneană aștepta ca Suceava să comande și să achite expertiza și studiul după care Botoșaniul să analizeze dacă achită sau nu partea care-i revine. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
129

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
98

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
269

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...