O comună din județ și un oraș din Ucraina derulează un proiect de peste 300.000 de euro pentru „creșterea capacității de răspuns în cazul situațiilor de urgență”

O comună din județ și un oraș din Ucraina derulează un proiect de peste 300.000 de euro pentru „creșterea capacității de răspuns în cazul situațiilor de urgență”

Comuna Vlădeni din județul Botoșani, prin Primărie, și orașul Noua Suliță din Ucraina sunt partenere îmn cadrul unui proiect transfrontalier derulat pentru îmbunătățirea puterii de reacție a celor două unități teritorial-administrative în fața situațiilor de urgență.

Proiectul a fost lansat vineri, de Ziua Națională a Protecției Civile, la sediul Primăriei din Vlădeni.

Valoarea totală a proiectului este de 331.100 de euro, din care asistența financiară nerambursabilă este de 297.990 de euro. Acesta este co-finanțat prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate (ENI) în cadrul Programului Operaţional Comun România-Ucraina 2014-2020, în baza contractului de finanțare încheiat cu Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, în calitate de Autoritate de Management.

„Obiectivul general al proiectului este creșterea capacității de răspuns în cazul situațiilor de urgență cauzate de dezastre naturale și cele provocate de om în comuna Vlădeni și orașul Noua Suliță”, precizează managerii de proiect.

Investiția se concretizează în următoarele 12 luni, banii revenind achiziționării a două autoutilitare moderne.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
20

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...

Fără taxă de internare la „Mavromati”? Ce spune noul manager al spitalului! (video)

astăzi, 13:32
138

La aproape o săptămână de la ocuparea funcției de manager interimar, economist Corneliu Mihai a participat la o conferință cu presa locală. În cadrul conferinței, managerul unită...

MasterClass de Bune Maniere și Etichetă Socială cu Artech Wine și Virgil Mănescu

astăzi, 13:22
64

Într-o lume în care interacțiunile sociale și profesionale sunt tot mai importante, dezvoltarea abilităților de comunicare și comportament adecvat devine crucială pentru succesul per...