NOVA APASERV o acuză de dezinformare pe Cătălina Lupașcu! Creșterea prețului la apă e de 15,6%, nu de 25%!

NOVA APASERV o acuză de dezinformare pe Cătălina Lupașcu! Creșterea prețului la apă e de 15,6%, nu de 25%!

Într-un comunicat trimis la redacție și semnat de directorul general Petru Albert Tănasă, NOVA APASERV o acuză pe fostul viceprimar al municipiului Botoșani, astăzi consilier local PNL, Cătălina Lupașcu, de dezinformare.           

Cătălina Lupașcu a solicitat public în ședința Consiliului Local respingerea proiectului de modificare a tarifelor pentru apă potabilă și canalizare înaintat de SC Nova ApaServ SA, susținând că este de vorba de o creștere mult prea mare a prețului pentru transportul apei potabile, care s-ar ridica de la 3,71 lei la 5 lei/mc, iar cel pentru canalizare ar fi majorat de la 2,78 la 3,47 lei/mc.

Consiliera PNL spunea că această creștere este inadmisibilă, întrucât creșterea este de aproape un sfert față de tarifele aplicate până acum. ”Propunerea grupului PNL este ca serviciile de apă și canalizare să rămână la aceleași prețuri. Prin mandatul pe care îl dăm reprezentantului Consiliului Local, acesta este să voteze împotriva noilor prețuri la apă. Botoșănenii trebuie să știe că se solicită majorarea prețului cu 25%”, a afirmat Cătălina Lupașcu, consilier local PNL.

SC Nova ApaServ SA susține însă că la mijloc ar fi vorba de o mare dezinformare, în realitate fiind vorba de o majorare cu 15,6% pentru serviciul de apă potabilă și 0,06 lei/ mc, respectiv 2% pentru serviciul de canalizare- epurare. Deci nu o creștere de 25% ci de  15,6%!                                               

“În data de 30.07.2019 S.C. NOVA APASERV S.A. Botoșani a formulat o solicitare către Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice pentru o ajustare a tarifelor serviciilor publice de alimentare cu apă și de canalizare, pornindu-se de la analiza actuală a elementelor de cost și având ca justificare impactul financiar reprezentat de creșterea de la data de 01.01.2019 a salariului minim pe economie la 2080 lei dar și a creșterii cu aceeași dată a tarifelor la energia electrică cu un procent de 22%”, se precizează în comunicatul drept la replică emis de  SC Nova ApaServ SA.

“În baza analizei documentației transmise, Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice ,,avizează prețul pentru apa potabilă produsă, transportată și distribuită pentru întreaga arie de operare, la nivelul de 4,58 lei/ mc și pentru canalizare – epurare pentru întreaga arie de operare la nivelul de 2,91 lei/mc.” Menționăm că, actualele prețuri pentru serviciile de apă și canalizare sunt de 3, 96 lei/mc pentru apa potabilă și 2,85 lei/mc pentru canalizare- epurare”, mai spune directorul general al Petru Albert Tănasă.

“Așadar, majorarea avizată în baza analizei structurii elementelor de cost (creșterea salariului minim pe economie și a tarifelor la energia electrică) nu este în procent de 25% ci reprezintă o creștere cu 0,62 lei/ mc, respectiv 15,6% pentru serviciul de apă potabilă și 0,06 lei/ mc, respectiv 2% pentru serviciul de canalizare- epurare. Noile prețuri urmează a fi aprobate în sedința AGA a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară "AQUA BOTOŞANI" în perioada următoare a anului” se mai precizează în comunicatul de presă al  SC Nova ApaServ SA, care poartă și semnătura directorului executiv, Cristina Ioana Panait.

La Botoșani, Nova ApaServ deține monopolul în transportul și tratarea apei potabile de la surse către beneficiari și în prezent deservește tot județul Botoșani. Compania furnizează apă potabilă în cele 2 municipii Botoșani și Dorohoi, orașele Bucecea, Darabani, Săveni, Ștefănești și Flămânzi, precum și în comunele și satele aflate pe traseul aducțiunilor.

Compania captează gratuit apa brută din 3 surse de suprafață și 2 de adâncime, o tratează şi o distribuie câtre populație și companiile din Botoșani, zilnic, tratând în jur de 60 de milioane de litri de apă potabilă pentru locuitorii județului Botoșani şi epurând circa 50 de milioane de litri de apă uzată.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VERSURI DIN STRADĂ: Dragobete

Vineri, 5 Iunie 2020
261

O altă zi, o altă poezie. S-a lăsat seara, așa că a venit din nou timpul să publicăm o poezie venită pe adresa de e-mail a redacției noastre. Vă dorim lectură plăcută. DRAGOB...

Spitalul Municipal din Dorohoi are un nou manager

Vineri, 5 Iunie 2020
436

Spitalul Municipal Dorohoi are un nou manager. După ce medicul Bogdan Anton și-a dat demisia săptămâna trecută, locul acestuia a fost luat de un alt medic.Este vorba despre chirurgul Va...

Dacă mergeți la copii sau la muncă: de luni, cetățenii care ajung în Marea Britanie vor intra direct în carantină. 14 zile

Vineri, 5 Iunie 2020
443

BBC a anunțat că oricine ajunge în Marea Britanie va sta în carantină timp de două săptămâni, iar măsura se va aplica începând de luni.Pasagerii care sosesc &i...