Moment hilar la Prefectură. Șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență a fost pus să prezinte prognoza meteo

Moment hilar la Prefectură. Șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență a fost pus să prezinte prognoza meteo

Prefectul Valentin-Alexandru Colbu a convocat, vineri, 17 ianuarie a.c., o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), în calitate de preşedinte. Întrunirea a cuprins și un moment mai puțin obișnuit pentru audiență și pentru membrii comitetului.

Mai întâi, în cadrul ședinței s-a luat în unanimitate decizia de acordare a unei locuințe modulare pentru o familie din Ștefănești care a rămas fără locuință în urma unui incendiu.

Al doilea punct pe ordinea de zi a fost prezentarea Planului de activitate al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani în anul 2020 de către vicepreşedintele CJSU Botoşani, Inspectorul Şef al ISU Botoşani.

La secțiunea „Diverse”, s-a discutat, mai întâi, despre aplicarea unor măsuri de către DSVSA Botoșani cu scopul de a preveni introducerea virusului gripei aviare pe raza județului Botoșani, având în vedere faptul că în județul Maramureș într-o exploataţie comercială de găini ouătoare a fost depistat virusul gripei aviare.

Următorul punct la acest capitol a provocat, însă, râsete în sala de ședințe.

Prefectul a anunțat că se va da citare prognozei meteo pentru intervalul 17-18 ianuarie, sarcină care i-a revenit chiar șefului Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

„Valorile diurne de temperatură vor fi ușor mai ridicate decât în mod obișnuit, cerul va fi variabil, dar noros, vântul va sufla slab până la moderat.  Noaptea, local se va semnala ceață asociată pe arii restrânse cu depuneri înghețate, respectiv chiciură și cu probabilitate mai mică polei din burniță. Deci, principala problemă cu care ne vom confrunta în perioada următoare va fi fenomenul de ceață”, și-a început colonelul Amarandei discursul despre vreme.

Astfel, ședința s-a încheiat în ton optimist, cei prezenți rămânând cu un zâmbet pe buze la finele discuțiilor.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Val de angajări la o primărie din județ. Concursurile constau doar în interviu

astăzi, 17:06
335

Primăria Oraşului Ştefăneşti, din judeţul Botoşani, organizează concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioadă determinată a funcțiilor contractuale de execuție, temporar vacante, după ...

24 de ore de Cod galben de vijelii pentru județul Botoșani

astăzi, 15:33
819

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, o avertizare nowcasting de Cod galben pentru județul Botoșani, valabilă 24 de ore.Mai exact, de duminică, de la ora 18...

Încă o deraiere de tramvai în municipiul Botoșani

astăzi, 15:24
217

Un tramvai a deraiat, sâmbătă, în jurul amiazii, în zona Luceafărul din municipiul Botoșani.Nicio persoană nu a fost rănită, însă s-a creat disconfort temporar &ici...