Moment hilar la Prefectură. Șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență a fost pus să prezinte prognoza meteo

Moment hilar la Prefectură. Șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență a fost pus să prezinte prognoza meteo

Prefectul Valentin-Alexandru Colbu a convocat, vineri, 17 ianuarie a.c., o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), în calitate de preşedinte. Întrunirea a cuprins și un moment mai puțin obișnuit pentru audiență și pentru membrii comitetului.

Mai întâi, în cadrul ședinței s-a luat în unanimitate decizia de acordare a unei locuințe modulare pentru o familie din Ștefănești care a rămas fără locuință în urma unui incendiu.

Al doilea punct pe ordinea de zi a fost prezentarea Planului de activitate al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani în anul 2020 de către vicepreşedintele CJSU Botoşani, Inspectorul Şef al ISU Botoşani.

La secțiunea „Diverse”, s-a discutat, mai întâi, despre aplicarea unor măsuri de către DSVSA Botoșani cu scopul de a preveni introducerea virusului gripei aviare pe raza județului Botoșani, având în vedere faptul că în județul Maramureș într-o exploataţie comercială de găini ouătoare a fost depistat virusul gripei aviare.

Următorul punct la acest capitol a provocat, însă, râsete în sala de ședințe.

Prefectul a anunțat că se va da citare prognozei meteo pentru intervalul 17-18 ianuarie, sarcină care i-a revenit chiar șefului Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

„Valorile diurne de temperatură vor fi ușor mai ridicate decât în mod obișnuit, cerul va fi variabil, dar noros, vântul va sufla slab până la moderat.  Noaptea, local se va semnala ceață asociată pe arii restrânse cu depuneri înghețate, respectiv chiciură și cu probabilitate mai mică polei din burniță. Deci, principala problemă cu care ne vom confrunta în perioada următoare va fi fenomenul de ceață”, și-a început colonelul Amarandei discursul despre vreme.

Astfel, ședința s-a încheiat în ton optimist, cei prezenți rămânând cu un zâmbet pe buze la finele discuțiilor.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pelerinajul de Sfânta Parascheva de la Iași va fi organizat anula acesta cu măsuri speciale

astăzi, 10:17
2

Mitropolia Moldovei și Bucovinei, Arhiepiscopia Iașilor, a anunțat o serie de măsuri menite să protejeze sănătatea pelerinilor care își vor îndrepta pașii, și în acest an, ...

(P) ALDE Botoșani: Aveți încredere în noi și votați echipa ALDE! Votați Roxana Florentina Țurcanu pentru Primăria municipiului Botoșani!

astăzi, 09:51
26

Comunicat:Când spui Botoșani, gândul te poartă către valoroasele personalități culturale desprinse de pe aceste meleaguri și care, prin activitatea strălucită au adus faimă ac...

Un bărbat din Tudora a fost trimis la Iaşi în stare gravă după ce a fost acroşat de o maşină

astăzi, 09:39
55

Un bărbat a fost trimis la Iaşi în stare gravă după ce a fost acroşat de o maşină. Accidentul a avut loc în centrul comunei Tudora.O autoutilitară, condusă de un bărbat de 54...