Lucrările pe Botoșani - Ștefănești vor începe în primăvara anului viitor

Lucrările pe Botoșani - Ștefănești vor începe în primăvara anului viitor

Lucrările pe DN 28B (Botoșani - Hârlău) și pe (DN 29 Botoșani - Ștefănești) vor începe anul viitor, în primăvară. Anunțul a fost făcut de către directorul Directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași, Ovidiu Laicu, venit la Botoșani pentru a prezenta public situația investițiilor în infrastructura rutieră, din 2016 până în prezent.

Cele două proiecte se află în stadiul de licitație.

„Ambele sunt în stadiul de analiză a ofertei tehnice”, a precizat Ovidiu Laicu. 

Pentru drumul Botoșani – Hârău s-au înscris trei ofertanți, în vreme ce pentru tronsonul Botoșani – Ștefănești s-a depus doar o ofertă. Contractele ar putea fi încheiate anul acesta, conform directorului DRDP Iași.

„Cred că anul acesta vom avea câștigătorii, astfel încât să se poată da ordinul de începere”, a spus acesta, în cadrul conferinței.

Cea mai așteptată investiție dintre cele două este modernizarea tronsonului spre Ștefănești, proiect a cărui licitație a tot suferit amânări. Obiectivul presupune mai întâi lucrările de consolidare, colectare și evacuare a apelor pluviale, apoi lărgirea carosabilului, amenajarea de trotuare în localitățile traversate, precum și turnarea de covor asfaltic nou.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un bătrân a fost găsit mort pe rampa din fața unor magazine dezafectate

Duminică, 13 Octombrie 2019
1022

Un bărbat a fost găsit mort, duminică dimineață, pe o stradă din municipiul Botoșani.Acesta a fost găsit fără suflare pe rampa din fața unor magazine dezafectate, lângă blocul tu...

Cifre care nu se pot ascunde! 250.000 de români au emigrat doar în 2018: 40% sunt absolvenţi de studii superioare!

Duminică, 13 Octombrie 2019
248

Peste 250.000 de mii de români au emigrat doar în 2018, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică. Un procent de aproape 40% din totalul emigranților din România su...

Deputatul Marius Budăi, ministrul interimar al Muncii: o să prezentăm un bilanţ cu toate cifrele reale şi o să vedem cum e cu "greaua moştenire"!

Duminică, 13 Octombrie 2019
271

Banii pentru plata pensiilor sunt prinşi în buget, iar informaţia că există o gaură în buget nu e reală, a declarat, duminică, la Digi24, parlamentarul de Botoșani Marius Budăi, m...