Lansare de proiect la Primăria municipiului Botoșani, pentru încurajarea întreprinderilor sociale. „Vor fi formați antreprenori capabili să gestioneze afaceri de succes”

Lansare de proiect la Primăria municipiului Botoșani, pentru încurajarea întreprinderilor sociale. „Vor fi formați antreprenori capabili să gestioneze afaceri de succes”

Primăria municipiului Botoșani a fost, vineri, gazda unui eveniment important pentru comunitate. Este vorba despre lansarea proiectului „Acceleratorul de întreprinderi sociale în Regiunea Nord-Est, în valoare de 13,87 milioane de lei, la care aderă și Primăria botoșăneană.

„Este un proiect ambițios, inedit, în urma căruia vor fi formați antreprenori capabili să gestioneze afaceri de succes”, susține Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani.

Potrivit celor precizate de către edil, prin intermediul proiectului vor fi finanțate 21 de planuri de afaceri cu până la 100.000 de euro fiecare și vor fi create peste 100 de locuri de muncă.

Personal sunt mulțumit să constat că am reușit în ultima perioadă să reluăm inițierea în serie de proiecte importante pentru dezvoltarea municipiului nostru, valorând zeci de milioane de euro, de la reabilitarea transportului în comun și până la, iată, crearea de locuri de muncă pentru botoșăneni. Această perioadă fastă pentru municipiu îmi amintește de mandatele anterioare de primar al orașului nostru, când am semnat contracte valorând sute de milioane de euro, cu ajutorul cărora s-au realizat multe din obiectivele de care beneficiem și cu care ne mândrim astăzi”, a punctat Flutur.

Proiectul „Acceleratorul de întreprinderi sociale în Regiunea Nord-Est” este implementat de către Fundația „Alături de Voi” România, fiind co-finanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Implementarea se realizează în perioada 26.06.2019 – 25.06.2022 la nivelul Regiunii Nord Est. Valoarea totală a contractului de finanțare este de 13.772.760,34 lei, din care suma de 11.706.846,30 lei reprezintă valoare eligibilă nerambursabilă UE, iar 2.065.914,04 lei reprezintă valoare eligibilă nerambursabilă asigurată din bugetul național.

Înființarea unui număr de minim 21 de întreprinderi sociale la nivelul regiunii de dezvoltare Nord-Est vine ca soluție sustenabilă pentru reducerea disparităților sociale, combaterea sărăciei și crearea de locuri de muncă incluzive pentru persoane care aparțin grupurilor defavorizate.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sentință definitivă în cazul primarului orașului Botoșani și a altor persoane din conducerea municipalității. Achitări în linie în dosarul „Uvertura Mall”

astăzi, 18:36
89

Primarul municipiului Botoșani și alte persoane aflate în conducerea municipalității au fost achitați în dosarul Uvertura Mall, deschis de Direcția Națională Anticorupție (DNA) &i...

DSP despre coronavirus: la Botoșani nu a fost încă necesară dispunerea măsurii de carantină

astăzi, 15:53
335

Direcția de Sănătate Publică de la Botoșani a anunțat astăzi că toate persoanele care revin în România din China, sau anumite regiuni ale Italiei, sunt chestionate la intrarea pe t...

29 februarie 2020: „Ziua porților deschise” în toate unitățile de învățământ de la Botoșani

astăzi, 15:32
140

Inspectoratul Școlar Județean Botoșani a anunțat astăzi că în toate unitățile de învățământ preuniversitar din județul Botoșani, care școlarizează clase de învă...