Lansare de proiect la Primăria municipiului Botoșani, pentru încurajarea întreprinderilor sociale. „Vor fi formați antreprenori capabili să gestioneze afaceri de succes”

Lansare de proiect la Primăria municipiului Botoșani, pentru încurajarea întreprinderilor sociale. „Vor fi formați antreprenori capabili să gestioneze afaceri de succes”

Primăria municipiului Botoșani a fost, vineri, gazda unui eveniment important pentru comunitate. Este vorba despre lansarea proiectului „Acceleratorul de întreprinderi sociale în Regiunea Nord-Est, în valoare de 13,87 milioane de lei, la care aderă și Primăria botoșăneană.

„Este un proiect ambițios, inedit, în urma căruia vor fi formați antreprenori capabili să gestioneze afaceri de succes”, susține Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani.

Potrivit celor precizate de către edil, prin intermediul proiectului vor fi finanțate 21 de planuri de afaceri cu până la 100.000 de euro fiecare și vor fi create peste 100 de locuri de muncă.

Personal sunt mulțumit să constat că am reușit în ultima perioadă să reluăm inițierea în serie de proiecte importante pentru dezvoltarea municipiului nostru, valorând zeci de milioane de euro, de la reabilitarea transportului în comun și până la, iată, crearea de locuri de muncă pentru botoșăneni. Această perioadă fastă pentru municipiu îmi amintește de mandatele anterioare de primar al orașului nostru, când am semnat contracte valorând sute de milioane de euro, cu ajutorul cărora s-au realizat multe din obiectivele de care beneficiem și cu care ne mândrim astăzi”, a punctat Flutur.

Proiectul „Acceleratorul de întreprinderi sociale în Regiunea Nord-Est” este implementat de către Fundația „Alături de Voi” România, fiind co-finanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Implementarea se realizează în perioada 26.06.2019 – 25.06.2022 la nivelul Regiunii Nord Est. Valoarea totală a contractului de finanțare este de 13.772.760,34 lei, din care suma de 11.706.846,30 lei reprezintă valoare eligibilă nerambursabilă UE, iar 2.065.914,04 lei reprezintă valoare eligibilă nerambursabilă asigurată din bugetul național.

Înființarea unui număr de minim 21 de întreprinderi sociale la nivelul regiunii de dezvoltare Nord-Est vine ca soluție sustenabilă pentru reducerea disparităților sociale, combaterea sărăciei și crearea de locuri de muncă incluzive pentru persoane care aparțin grupurilor defavorizate.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod portocaliu de furtună pentru mai bine de jumătate de județ

Sâmbătă, 26 Septembrie 2020
1352

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de tip Cod Portocaliu de vreme rea, valabilă pentru nu mai puțin de 39 de localități din județul Botoșani, duminică.Mete...

Radu Anton a fost depus la Capela Militară. Va fi înmormântat în satul natal

Sâmbătă, 26 Septembrie 2020
1266

Colonelul în rezervă Radu Anton, trecut în neființă vineri, a fost depus la Capela Militară din municipiul Botoșani, în această după-amiază, informează reprezentanții Inspe...

Dacă nu votați, nu vă așteptați să contați. E simplu

Sâmbătă, 26 Septembrie 2020
227

de Ciprian Mihali, filosof, profesor universitar:Am locuit vreme de patru ani în Belgia și la fiecare sfârșit de săptămână când ne permitea vremea, călătoream prin s...