Instituţiile din subordinea Consiliului Judeţean au "interzis" la unele achiziţii

Instituţiile din subordinea Consiliului Judeţean au "interzis" la unele achiziţii

Instituţiile din subordinea Consiliului Judeţean au transmis proiectele de buget pentru anul 2018 şi necesarul de fonduri pentru acoperirea cheltuielilor.

O parte dintre instituţii, pe lângă cheltuielile de funcţionare şi de personal, au cerut bani pentru a face o serie de achiziţii, cum ar fi autoturisme.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Costică Macaleţi, susţine că nu se va da curs unor asftel de solicitări iar anul acesta unităţile din subordine trebuie să se descurce cu ce au.

“Sumele cerute anul acesta sunt mai mari şi am tăiat de la partea de dezvoltare achiziţie echipamente, maşini. Spre exemplu, doamna director de la Memorialul Ipoteşti a solicitat alocarea de fonduri pentru achiziţia unui autoturism. Nu ştiu care este starea maşinilor, dar am tăiat astfel de achiziţii. Sau când e vorba de dotări că vrei calculator de nu ştiu care mi se pare un pic deplasat”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean.

Bugetul total al Consiliului Judeţean se ridică, în 2018, la 303 milioane de lei. O bună parte se duce pe cheltuielile de personal, în condiţiile în care anul trecut au fost majotare considerabil lefurile din administraţia publică locală.

Proiectul de buget se află în dezbatere publică şi urmează a fi aprobat de consilierii judeţeni. 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
91

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
32

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
210

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...