Ilegalități constatate la cele 3 spălătorii auto din Zona Pacea: Branșări la rețeaua de apă pluvială fără autorizații

Ilegalități constatate la cele 3 spălătorii auto din Zona Pacea: Branșări la rețeaua de apă pluvială fără autorizații

Un raport al Poliției Locale a municipiului Botoșani, relevă faptul că cele trei spălătorii auto din Zona Pacea, au efectuat lucrările de branșare la rețeaua de apă pluvială fără a avea autorizație de construcție și fără acordul administratorului drumului.

Cu toate că nu au autorizație de branșare la rețeaua de apă pluvială, au contracte cu furnizorul de apă și canal. Puși în fața faptului împlinit, reprezentanții Nova Apa Serv, au răspunsuri doar evazive. Inginerul Romeo Obuf, persoana din cadrul regiei care se ocupă în mod expres de avarii și intervenții, a declarat că există ca aceste spălătorii s-ar putea să aibă avize de branșamente mai vechi.

Posibil să nu aibă autorizații pentru branșările la rețeaua de apă. Nu mai știu exact, nu știu dacă eram pe-atunci angajat la regie. Posibil să le fi făcut noi aceste branșări, cu toate că nu cred fără un deviz sau un aviz să se efectueze așa ceva, iar în ceea ce privește contractele luați legătura cu domnul Romanovschi de la Serviciul Comercial, el se ocupă de contracte”, a declarat Romeo Obuf.

Interpelat în legătură cu acest subiect, Cristian Romanovschi, Șeful Serviciului Comercial al SC Nova Apa Serv SA, a declarat că el nu le cere avizul pentru a le putea face contracte de furnizare a serviciilor.

Viceprimarul Liviu Toma, persoana delegată să se ocupe cu problemele legate de societatea de apă s-a arătat oripilat de modul în care cele trei spălătorii auto au funcționat la limita legalității.

Primăria municipiului Botoșani, în calitate de administrator al domeniului public, va solicita operatorului de apă, să nu mai execute lucrări de branșare sau recepție la sistemul de canalizare fără autorizație de construire, aviz-acord de la administratorul drumului. Să se intervină de urgență pentru remedierea problemelor tehnice în rețeaua de apă-canal pe care o administrează și în mod special acolo unde sunt cunoscute problemele de funcționare, chiar dacă s-a acceptat racordarea unor beneficiari fără a deține toate documentele legale necesare, a precizat viceprimarul municipiului, Liviu Toma.

Deși nici usturoi nu au mâncat și nici gura nu le miroase, surse atât din cadrul regiei de apă cât și din cadrul Primăriei municipiului Botoșani, au declarat că aceste branșări s-au făcut la ceas de seară, iar dacă nu se ivea refularea din luna decembrie, activitatea celor trei spălătorii s-ar fi derulat în continuare fără niciun fel de probleme, fără controale și fără deranj din partea autorităților.

În urma activității de control, reprezentanții Poliției Locale prin șeful biroului Disciplina în Construcții, inginerul Florin Prodan, au stabilit o serie de măsuri de intrare în legalitate până la dat de 30 iunie 2021. Obținerea autorizației de construire pentru lucrările de construire spălătorie auto și vulcanizare, dacă, condițiile urbanistice permit, în caz contrar se va solicita desființarea acestora. Nu în ultimul rând s-a solicitat și obținerea autorizației de construire fiind necesar acordul administratorului drumului pentru racordarea la rețeaua de apă de canalizare și apă pluvială.

 

Spune-ne opinia ta