Foarte puțini botoșăneni sunt interesați să adopte căței fără stăpân!

Foarte puțini botoșăneni sunt interesați să adopte căței fără stăpân!

Botoșănenii nu sunt de acord ca micile patrupede care își duc veacul prin cartierele din Botoșani să fie maltratate, dar nici nu vor să le adopte, pentru a le oferi o viață mai bună.

Vorbim despre câinii vagabonzi, despre faptul că trăiesc hrănindu-se prin gunoaie, dar când este vorba ca cineva să le ajute, nu uităm cu nepăsare sperând ca autoritățile și fundațiile umanitare să aibă grijă de ele.      

Șeful Serviciului Public de Administrare Baze Sportive si Zone de Agrement Botoșani, Eugen Țurcanu,  face un nou apel la iubitorii de câini din municipiul Botoșani să vină să preia în adopție micile patrupede de la padocurile administrate de DSPSA.

Eugen Țurcanu a explicat că în momentul de față în padocurile DSPSA Botoșani sunt câteva sute de câini fără stăpân, dar numărul celor care vin să îi adopte este foarte mic.

“Te doare sufletul când îi vezi aici, dar din păcate nu sunt prea mulți botoșăneni care să fie interesați să îi adopte. În ultima perioadă, am reușit să dăm spre adopție doar în jur de 50 de căței”, a explicat  Eugen Țurcanu.

DSPSA va fi nevoită ca în cel mai scurt timp să se apuce să adune din nou câinii fără stăpân din municipiul Botoșani.

“Nu este un secret pentru nimeni că în orașe, unde este mai ușor de procurat hrana, mereu se vor înmulți. O perioadă, pentru că situația era oarecum stabilizată, această acțiune de stângere a câinilor fără stăpân a fost trecută în planul doi, dar dacă au început să apară din nou în număr ceva mai mare, vom începe din nou o campanie de strângere a câinilor fără stăpân din cartierele municipiului”, a mai adăugat Eugen Țurcanu.   

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FOTO: Marea finală a Toamnei Bobocilor și-a desemnat câștigătorii

Joi, 21 Noiembrie 2019
2118

Marea finală a concursului dedicat bobocilor liceeni din municipiul Botoșani a adunat sute de tineri, joi seară, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Cuplurile de Miss și Mister și-au reprezentat ...

Extragerea din 21 noiembrie: numerele câștigătoare la LOTO 6 din 49!

Joi, 21 Noiembrie 2019
327

La Loto 6/49, la categoria I, se înregistrează un report în valoare de peste 16,34 milioane lei (aproximativ 3,43 milioane de euro). La Noroc este în joc un report cumulat în ...

Șeful IPJ Caraș Severin, acuzat de punerea în funcțiune a unor organisme de „poliție politică”, ar urma să conducă IPJ Botoșani

Joi, 21 Noiembrie 2019
459

Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani ar putea fi preluată de către actualul şef al IPJ Caraş Severin, comisarul şef Viorel Avram. Acesta a fost detaşat la Botoşani &...