Flutur insistă ca impozitarea locuitorilor din Botoșani să se mărească. "Veneau niște bani care ne asigurau o oarecare liniște"

Flutur insistă ca impozitarea locuitorilor din Botoșani să se mărească. "Veneau niște bani care ne asigurau o oarecare liniște"

Primăria municipiului Botoșani a transmis că există o serie de proiecte în derulare, a căror valoare cumulată depășește câteva zeci de milioane de euro. Cu toate acestea, edilul-șef al orașului se teme de neputința instituției de a acoperi cheltuielile pentru rețelele de gaze, electricitate și alte servicii publice, luând în calcul majorarea sumei de bani pe care cetățenii să o vireze către Primărie, în cazul în care rectificarea de buget continuă să întarzie.

"Dacă mergem la bursa mărfurilor și ne uităma prețuri, vom vedea că sunt undeva cu 20% mai mari. Și, logic, ne întrebăm: oare de unde vom scoate acești bani? Este trecut de jumătatea lui iulie. Toată lumea a așteptat si noia așteptat înfrigurați, așa, rectificarea de buget. Rectificarea din iulie. Eu n-am mai auzit un cuvănt despre asta. Când s-a făcut bugetul pentru, eram asigurați până în septembrie. Dar diferențele de preț la gaze, la energie eletrică, care nu au fost prevăzute, nu avem din ce să le acoperim. Nu știu dacă chiar tot Guvernul a intrat în vacanță, dar noi nu avem vacanță, pentru că purtăm negocieri. De aceea, vom încerca să facem ședința de Consiliu Local chiar în ultima sau penultima zi a lunii, pentru a putea opera rectificarea pe care o așteptăm, dacă mai vine. Ni se termină contractele cu repararea străzilor, cu salubrizarea și dezăpezire. Dacă nu se va face rectificarea de buget, o să avem o foarte mare problemă cu execuția până la sfărșitul anului. Acea variantă cu cei 60% din impozitul pe venit, direcționat spre Primărie, nu vom realiza, dar banii nu o să ne ajungă nici măcar pentru a acoperi cei 18 milioane de lei pe care avem obligașia să îi dăm la Guvern sau ONG-uri",  a declarat Cătătlin Flutur, primarul municipiului Botoșani.

Edilul a propus, de altfel, mărirea impozitului pe locuințe și spații, însă proiectul acestuia a fost respins de Consiliual Local. Primarul insistă, totuși, că soluția pe care a găsit-o este una sustenabilă.

"Dacă nu, va trebui să dăm mai puține subvenții în dreapta și în stânga. Sau să ne sporim veniturile printr-o creștere pur modică a taxelor și impozitelor locale. Adică la a plăti 110 lei pe un apartament pe an și să mai cerem 10-15-16 lei pe lângă. La câteva zeci de mii de apartamente și de locații, Veveneau niște bani la Primărie care ne asigurau o oarecare liniște", a adăugat Flutur.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Prefectul, apel în ședință pentru siguranța elevilor: „Observ că s-au făcut progrese...” (video)

astăzi, 09:40
10

O astfel de situație, a cazurilor de violență în școli, a fost punctată și de către șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, comisar șef de poliție Costîn...

Microbuz cu ucraineni răsturnat pe DN 17. Cinci persoane transportate la spital!

astăzi, 09:14
148

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, un microbuz s-a răsturnat, vineri dimineața, pe raza localității Prisaca Dornei. În microbuz se aflau șase perso...

Telemedicină pentru Unitățile de Primiri Urgențe din Botoșani și Dorohoi!

astăzi, 08:58
46

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati”, Compartimentul de Primiri Urgențe de la Secția de Pediatrie și Compartimentul de Urgențe din cadrul Spitalului Municipa...