Flutur, mesaj emoționant către botoșăneni, în contextul epidemiei. „Nu va fi lipsit de suferințe acest parcurs, dar vom ieși întăriți”

Flutur, mesaj emoționant către botoșăneni, în contextul epidemiei. „Nu va fi lipsit de suferințe acest parcurs, dar vom ieși întăriți”

Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Mugurel Flutur, a transmis un mesaj emoționant către botoșăneni, pentru a-i încuraja să respecte măsurile de precauție impuse în contextul epidemiei de coronavirus, însă și pentru a-i motiva să creadă în finalitatea bună a situației.

Flutur a rezumat o serie de inițiative ale Primăriei, subliniind, însă, că toate schimbările și expectațiile trebuie privite în mod realist.

Redăm, în continuare, mesajul edilului:

____________________________________

Dragii mei,

Traversăm cea mai dificilă perioadă din ultimii 30 de ani. Ne confruntăm cu un inamic ucigaș, invizibil, dar cât se poate de real, de înfricoșător. Luptăm împotriva lui cu toate armele pe care ni le recomandă specialiștii în sănătate, în virusologie. Pentru a reuși să reducem pierderile este obligatoriu să respectăm cu toții recomandările legate de igienă și de izolare.

Stați acasă! Nu ieșiți din locuințe fără un motiv temeinic! Programați-vă cumpărăturile esențiale în așa fel, încât să nu mai fie nevoie să ajungeți la magazin mai mult de o dată, cel mult de două ori pe săptămână! Doar în acest mod vom reuși să limităm răspândirea infecției în orașul nostru.

Așa cum ați observat, am redus drastic în ultimele săptămâni numărul aparițiilor mele publice. Nu doar că nu am timp fizic pentru așa ceva, fiind conectat 24 de ore din 24 la problemele care trebuie rezolvate, dar mi-am și propus, ca strategie, să vă transmit, în tot acest interval de timp, doar informațiile esențiale, care sunt de ajutor întregii comunități.

V-am solicitat astfel sprijinul, prin intermediul comunicatelor de presă, pentru a putea identifica toate persoanele vârstnice care au nevoie de asistență pentru a-și asigura traiul în condițiile izolării la domiciliu.

V-am transmis, pe de altă parte, ca să vă induc încrederea că facem ceea ce trebuie o parte dintre acțiunile întreprinse:

➡️ pentru a dezinfecta o parte cât mai mare din municipiu;

➡️ pentru a asigura transportul în comun în condiții sigure;

➡️ pentru a face imposibilă staționarea populației în parcuri și în alte spații publice;

➡️ pentru asistarea și punerea în siguranță a persoanelor în pericol, precum cei care nu au un adăpost deasupra capului;

➡️ pentru asigurarea unei organizări cât mai bune a spațiilor gestionate de municipalitate, care să fie pregătite pentru eventualitatea oricăror nevoi legate de criza pandemică;

➡️ pentru a sprijini spitalele botoșănene din subordinea primăriei în efortul de a asigura un volum cât mai mare de materiale, echipamente și aparatură indispensabile în această perioadă.

Voi continua să comunic doar ceea ce este realmente important, ceea ce trebuie să știți pentru a fi mai protejați, mai în siguranță, și pentru a vă insufla încredere că fac tot ceea ce trebuie pentru a reduce riscurile și a spori elementele de protecție pentru toți botoșănenii. Chiar dacă nu mă vedeți, fiți convinși că sunt la datorie! Vă asigur că, împreună cu colaboratorii mei, supraveghem continuu toate aspectele legate de acest blestemat de coronavirus și că luăm toate măsurile care pot și trebuie să fie luate pentru a limita răspândirea infecției la Botoșani.

Din nefericire, urmărind ceea ce se petrece peste tot în lume, toate aceste eforturi nu ne pot garanta evitarea 100% a necazurilor. Cu siguranță, însă, chiar dacă virusul va găsi portițe pentru a se strecura, în ciuda măsurilor noastre, către unii dintre noi, tot ceea ce facem acum cu toții - eu, ca primar, autoritățile locale implicate, voi, ca locuitori responsabili ai Botoșaniului - va reduce numărul dramelor și suferința din săptămânile care urmează. Atât cât va fi omenește posibil!

Aveți încredere, facem ce trebuie! Împreună suntem puternici și vom depăși și această încercare teribilă la care suntem supuși! Nu este și nu va fi ușor, nu va fi lipsit de suferințe acest parcurs, dar vom ieși întăriți pentru a putea reveni la viețile noastre normale!

Din păcate, nu sunt în situația de a vă da vești bune în acest moment. Greul abia începe! Vârful epidemiei va fi atins, la Botoșani, ca și în tot restul țării, abia în săptămânile care vin. De aceea, vă invit, vă rog, vă cer cu fermitate să înăspriți drastic măsurile pe care vi le luați fiecare pentru a vă proteja pe voi, pe cei dragi vouă, pe noi toți, ca botoșăneni! Cel mai important lucru: stați în case!

Va sosi și momentul la care visez zi de zi - și sunt convins că îl voi resimți ca fiind cel mai important din toți anii petrecuți în funcția de primar al vostru! - în care să pot ieși public și să vă spun: ”Suferința s-a terminat! Bucurați-vă din nou de libertate!”.

 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

Miercuri, 24 Aprilie 2024
71

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
81

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

Miercuri, 24 Aprilie 2024
82

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...