Finanțare nerambursabilă de 2,25 milioane euro pentru Spitalul Municipal Dorohoi

Finanțare nerambursabilă de 2,25 milioane euro pentru Spitalul Municipal Dorohoi

Municipalitatea de la Dorohoi a reușit semnarea contractului pentru proiectul de modernizare al ambulatoriului din cadrul Spitalului municipal Dorohoi.

Este vorba despre o finanțare nerambursabilă de 2,25 milioane euro, iar investițiile prevăd extinderea, reabilitarea și modernizarea clădirii ambulatoriului, dotarea si echiparea medicală a acestuia, precum și amenajarea exterioara a incintei. Primăria Dorohoi speră să facă acest lucru până la finalul anului 2022.

Primăria Municipiului Dorohoi a apelat la Programul Operațional Regional (2014-2020) pentru a obține finanțarea necesară, iar primarul Dorin Alexandrescu a semnat contractul chiar ieri.

Spitalul municipal din Dorohoi asigură, în prezent, asistență medicală pentru peste 22.000 de pacienți, dar Ambulatoriul spitalului municipal Dorohoi își desfășoară activitatea într-o clădire veche, care nu a beneficiat de lucrări de modernizare, în timp ce dotarea cu aparatură medicală de specialitate este deficitară.

Spitalul Municipal Dorohoi are arondat un procent ridicat al populației peste 60 de ani, patologia medicală fiind foarte diversă, mai ales în ceea ce privește bolile acute și cronice: diabet, boli cardio-vasculare, boli reumatice, TBC, boli infecțioase, traumatologie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FOTO: EcoAct, un nou proiect inițiat de Interact Botoșani

Luni, 11 Noiembrie 2019
211

Sâmbătă, 9 noiembrie a.c., în municipiul Botoșani a avut loc primul eveniment din cadrul proiectului EcoAct, inițiat de Interact Botoșani.Tinerii voluntari s-au gândit că&n...

Un bătrân a murit pe ambulanță, în drum spre Spitalul „Mavromati”

Luni, 11 Noiembrie 2019
961

Un bărbat în vârstă de 70 de ani, din municipiul Pașcani, județul Iași, a căzut în fața casei părintești din localitatea Nicșeni, județul Botoșani, și nu s-a mai ridicat...

Fetiță de opt ani trimisă de urgență la Iași, după ce a fost diagnosticată cu un hematom pe creier

Luni, 11 Noiembrie 2019
4582

O fetiţă de doar opt ani a fost transportată în stare gravă la Iaşi, după ce medicii au descoperit un hematom la nivelul creierului.Micuţa, elevă la o şcoală din judeţ, a în...