Finanțare nerambursabilă de 2,25 milioane euro pentru Spitalul Municipal Dorohoi

Finanțare nerambursabilă de 2,25 milioane euro pentru Spitalul Municipal Dorohoi

Municipalitatea de la Dorohoi a reușit semnarea contractului pentru proiectul de modernizare al ambulatoriului din cadrul Spitalului municipal Dorohoi.

Este vorba despre o finanțare nerambursabilă de 2,25 milioane euro, iar investițiile prevăd extinderea, reabilitarea și modernizarea clădirii ambulatoriului, dotarea si echiparea medicală a acestuia, precum și amenajarea exterioara a incintei. Primăria Dorohoi speră să facă acest lucru până la finalul anului 2022.

Primăria Municipiului Dorohoi a apelat la Programul Operațional Regional (2014-2020) pentru a obține finanțarea necesară, iar primarul Dorin Alexandrescu a semnat contractul chiar ieri.

Spitalul municipal din Dorohoi asigură, în prezent, asistență medicală pentru peste 22.000 de pacienți, dar Ambulatoriul spitalului municipal Dorohoi își desfășoară activitatea într-o clădire veche, care nu a beneficiat de lucrări de modernizare, în timp ce dotarea cu aparatură medicală de specialitate este deficitară.

Spitalul Municipal Dorohoi are arondat un procent ridicat al populației peste 60 de ani, patologia medicală fiind foarte diversă, mai ales în ceea ce privește bolile acute și cronice: diabet, boli cardio-vasculare, boli reumatice, TBC, boli infecțioase, traumatologie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Aristocrația bugetară mai bifează o reușită: salariaților la stat nu li se mai poate popri salariul!

astăzi, 19:19
31

Sumele destinate plăţii salariilor personalului din instituţiile publice, aflate în conturi deschise la unităţile de trezorerie şi societăţi bancare, nu pot face obiectul executării sil...

Începând cu anul școlar 2020-2021, elevii vor circula gratuit, pe baza carnetului de elev vizat

astăzi, 18:48
242

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a anunţat, luni, că se va deconta transportul elevilor, urmând a fi luate mai multe măsuri, astfel încât problema să fie rezolvată atâ...

Prefectura județului pregătește Ceremonialul Zilei Unirii Principatelor Române

astăzi, 18:39
52

Instituția Prefectului Județului Botoșani a ținut astăzi o ședință de pregătire a manifestărilor dedicate sărbătoririi Zilei Unirii Principatelor Române. În cadrul acesteia s-a...