Eugen Teodorovici bagă frica în bugetari: Încep disponibilizările

Eugen Teodorovici bagă frica în bugetari: Încep disponibilizările

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat, joi, că ministerul pe care îl conduce le-a cerut deja miniştrilor şi şefilor de agenţii să comunice o situaţie clară privind cheltuielile, potrivit agerpres.ro.

"Noi am trimis deja către toate ministerele, toate agenţiile, colegii mei au primit şi au şi răspuns la solicitarea Ministerului de Finanţe vizavi de o situaţie clară pe tot ce înseamnă cheltuieli în zona respectivă, tot, inclusiv ce au dânşii în subordonare, coordonare sau sub autoritate, pentru a face o analiză la Finanţe. Până la final de iunie se face, pentru ca la prima rectificare să ţinem cont de aceste rezultate", a spus Teodorovici.

Potrivit ministrului de Finanţe, colegii săi de Guvern vaor trebui să ţină cont în propunerile de restructurare şi descentralizare de eventuale suprapuneri de atribuţii şi de posibilitatea acoperirii unor cheltuieli prin atragerea de fonduri europene.

Preşedintele PSD Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, care conduce şi Consiliul Judeţean, a declarat, la rândul său, că există "instituţii şi agenţii care nu-şi mai au rostul şi sunt o cheltuială publică fără folos", ce necesită restructurare sau chiar desfiinţare.

"Eu sper şi sunt convins că, după cel puţin şapte ani de discuţii, lucruri, instituţii, agenţii care nu-şi mai au rostul şi care sunt o cheltuială publică fără folos se vor restructura sau unele dintre ele chiar desfiinţa, pentru că în momentul de faţă avem anumite agenţii guvernamentale care ne spun: eu nu iau bani de la buget, eu mă autofinanţez. Da, serios, de unde te autofinanţezi? Din buzunarul românilor sau al autorităţilor locale, care trebuie să mergem cu un proiect, să ne avizeze o sută de agenţii", a spus Moldovan.

În opinia lui Radu Moldovan, ar trebui să existe restructurări şi comasări de direcţii în subordinea Ministerului Muncii şi a Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

stiripesurse.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii din Botoșani în alertă: Sunați la 112 dacă o vedeți pe Maria!

Marţi, 16 Aprilie 2024
217

Marți, în jurul orei 12.00, fata a părăsit domiciliul, iar până în prezent nu a revenit.Bobeică Narcisa Maria are următoarele semnalmente: aproximativ 1, 65 m înălț...

Se întâmplă lângă noi: Lecție de istorie, arhitectură și numismatica la Agenția BNR Suceava!

Marţi, 16 Aprilie 2024
66

Banca Națională a României (BNR) organizează cea de-a patra ediție a evenimentului „Zilele Porților Deschise”, în zilele de joi,18 aprilie, și vineri,19 aprilie. Pentru a...

Bărbat fără permis de conducere, depistat la volanul unui autovehicul neînmatriculat!

Marţi, 16 Aprilie 2024
66

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni au oprit pentru control, luni,15 aprilie 2024, pe drumul comunal DC 77 din comuna Dersca, un autovehicul condus de un bărbat de 4...