E clar! Municipiul Botoșani rămâne din noiembrie fără contract de salubrizare și deszăpezire!

E clar! Municipiul Botoșani rămâne din noiembrie fără contract de salubrizare și deszăpezire!

Începând cu data de 1 noiembrie, Urban Serv își încetează activitatea de salubrizare și deszăpezire în municipiul Botoșani, după ce timp de trei luni de zile în Consiliul Local a fost o luptă aprigă pe acest subiect între PSD și PNL, fără a se ajunge la o concluzie.

În timp ce consilierii PSD, care dețin majoritatea în Consiliul Local Botoșani, au decis ca primăria să încheie contract cu Urban Serv, primarul Cătălin Flutur susține că această încredințare directă este ilegală și trebuie organizată o licitație publică cu șanse egale pentru toate companiile care acționează în acest domeniu.

Consilierii locali PSD și-au impus voința în Consiliul Local Botoșani și au aprobat în luna iulie încredințarea directă a contractului de salubrizare către Urban Serv. Din păcate, hotărârea consilierilor PSD se pare că încalcă legea, așa că nu a primit și viza de legalitate de la Prefectura Județului.

În acest condiții, în ședința de Consiliu Local de săptămâna trecută, s-a revocat și hotărârea impusă de consilierii PSD, ceea ce a generat o nouă propunere de la PSD. Și de această dată, tot pentru încredințarea directă a contractului către Urban Serv. Totuși, acest lucru se va face în cazul în care va veni un răspuns favorabil din partea Consiliului Concurenței.

„Raportat la contractul de salubrizare care include curățenia stradală, curățenie coșuri stradale și deszăpezire, suntem în etapa în care Consiliul Local a luat o hotărâre prin care se dorește delegarea directă a acestui contract. Pentru a se realiza această delegare directă, trebuie să existe un aviz de la Consiliul Concurenței. Noi am trimis toate actele către Primăria Botoșani pentru acest aviz urmând ca organele abilitate din primărie să trimită documentele către Consiliul Concurenței. În urma avizului care va fi emis de Consiliul Concurenței, se poate da o hotărâre de Consiliu Local prin care se deleagă direct gestiunea contractului de salubrizare unei societăți, în speță Urban Serv”, a spus Bogdan Buhăianu, director general al Urban Serv.

În aceste condiții este clar! Municipiul Botoșani rămâne din noiembrie fără contract de salubrizare și deszăpezire, iar imaginile cu munții de gunoaie din orașe celebre ale lumii, cum ar fi Napoli, din Italia, vor deveni și în municipiu o realitate!  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Rezultate Loto: 6/49. Numerele câştigătoare, duminică, 16 februarie

astăzi, 20:44
103

Noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 și Super Noroc au avut loc astăzi, duminică, 16 februarie 2020.Iată rezultate la extragerea de astăzi:Rezultate loto Joker: 43, ...

Incendiu de vegetație uscată pe 10 hectare la Siliștea, în Stăuceni

astăzi, 20:19
111

Pompierii botoșăneni au fost solicitați in aceasta după - amiază să intervină pentru stingerea unui incendiu care a cuprins vegetația uscată de pe un câmp situat pe raza local...

DUGANDZIC duce Botoșaniul în Play-Off! Performanță istorică pentru FC Botoșani! VIDEO

astăzi, 19:03
1198

De un singur gol avea nevoie astăzi FC Botoşani în meciul cu Sepsi OSK pentru a ajunge în Play-off, iar botoșănenii au luptat până la capăt în acest meci pentru a reuși ...