Distribuitorii de gaze solicita majorarea tarifelor cu 10% de la 1 octombrie

Distribuitorii de gaze solicita majorarea tarifelor cu 10% de la 1 octombrie
Companiile E.ON Gaz Romania si Distrigaz Sud au solicitat Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei majorarea preturilor gazelor naturale furnizate populatiei cu aproximativ 10%, de la 1 octombrie, cererile urmand sa fie analizate de institutie, anunta Mediafax.

"Am primit cereri din partea celor doi mari distribuitori pentru a majora preturile reglementate pentru furnizarea gazelor naturale catre consumatorii casnici cu un procent in jur de 10%. O sa analizam cererile lor, le-am solicitat sa ne aduca si alte date sa vedem daca intr-adevar cererile lor sunt justificate sau nu", au declarat, miercuri pentru Mediafax surse din cadrul ANRE.

Potrivit acestora, ANRE nu intentioneaza sa majoreze preturile la 1 octombrie, insa o decizie finala va fi luata in perioada urmatoare, dupa analizarea tuturor factorilor care influenteaza modificarea tarifelor finale.

Ultima majorare a preturilor gazelor furnizate populatiei a avut loc la 1 iulie, cand tarifele au crescut in medie cu 12,5%.

La acea data, cele doua companii au anuntat ca majorarea cu 12,5% nu acopera cheltuielile si ca vor solicita ANRE o noua crestere incepand cu 1 octombrie 2008.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Razii cu mascați în trei zone ”fierbinți” din Botoșani, au fost instituite și filtre rutiere!

astăzi, 09:47
14

În cursul zilei de miercuri, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani, împreună cu cei ai Serviciului Rutier, Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmi au acționa...

Nu cumpărați niciodată aceste ouă din supermarket! Mulți români fac greșeala de a ignora acest sfat esențial

astăzi, 09:30
68

Ouăle reprezintă un aliment perfect, sunt hrănitoare și versatile, acestea putând fi mâncate la micul dejun, prânz sau cină. Cele mai populare ouă sunt cele de găină.La c...

Moment înălțător la Darabani: Profesorul Vasile Postolachi și-a lansat cartea în prezența a peste 200 de persoane! (Foto)

astăzi, 08:36
64

Luni, 25 martie, în ziua praznicului Bunei Vestiri, a avut loc la Darabani, în prezența a peste 200 de persoane, un eveniment deosebit, în strânsă legătură cu sărbătoarea...