Deputatul PNL Cristian Achiței, secretar al Comisiei de Transporturi din Camera Deputaților

Deputatul PNL Cristian Achiței, secretar al Comisiei de Transporturi din Camera Deputaților

Deputatul PNL Cristian Achiței a fost ales secretar al comisiei de Transporturi din Camera Deputaților. Botoșăneanul este specialist în probleme de infrastructură, iar decizia a fost luată ieri de grupul parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor.

“La propunerea grupului PNL din Camera Deputaților, am fost numit secretar al Comisiei de Transporturi și Infrastructură. Este o onoare deosebită, dar și o responsabilitate sporită privind activitatea mea parlamentară. În calitate de secretar al comisiei voi rămâne fidel principiilor mele referitoare la investiții: proiectele trebuie sprijinite și promovate pentru a fi puse în aplicare și, de asemenea, trebuie să existe capacitatea de a lua decizii rapide în favoarea investițiilor. Sunt convins că acest mod de lucru va sprijini și investițiile din județul Botoșani, prioritățile mele rămânând aceleași din timpul guvernării PSD: DN 28B Botoșani-Tg. Frumos și DN 29D Botoșani-Ștefănești. Mă voi lupta cu toate forțele pentru demararea acestor proiecte, pentru începerea lucrărilor în cel mai scurt timp, după perioada de stagnare cauzată de incapacitatea demonstrată a pesediștilor”, a declarat deputatul Cristian Achiței.

De altfel, grupul parlamentar al PNL din Camera Deputaților a decis marți, prin vot, să opereze mai multe schimbări politice:

1. Noul lider al deputaților PNL este Florin Roman (după ce Raluca Turcan a ajuns vicepremier în Guvern). Roman este un apropiat al lui Rareș Bogdan.

2. La șefia comisiei pentru administrație din Camera Deputaților, în locul lui Florin Roman, merge Angelica Fădor, un new-entry în Parlament.

3. La șefia comisiei pentru Transporturi, în locul lui Lucian Bode ajuns ministru, va merge Marius Bodea, iar secretar al comisiei de Transporturi o să fie Vasile Cristian Achiței.

4. Cezar Preda a fost cooptat în echipa de vicepreședinți a grupului. Preda intrase într-un con de umbră și a avut divergențe cu conducerea centrală.

5. Sorin Bumb, Nicolae Giugea și Tudorița Lungu vor deveni vicepreședinți  în următoarele comisii parlamentare: comisia pentru industrii şi servicii, comisia pentru agricultură și, respectiv, comisia pentru mediu. Vasile Gudu o să fie secretar al comisiei pentru agricultură.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cei care au locuit 30 de ani în zone poluate beneficiază de o reducere cu doi ani a vârstei de pensionare

astăzi, 09:01
11

Legea care prevede extinderea categoriilor de persoane care beneficiază de reducerea cu 2 ani a vârstei standard de pensionare, fără penalizare, respectiv cele care au locuit cel puţin 30 de...

Spectacol caritabil pentru un băiețel de 9 ani din județ

astăzi, 08:54
20

Daniel Câșlariu, coordonatorul Asociației „Grup Civic” din Botoșani, invită botoșănenii duminică, 16 august, începând cu ora 15:00, la Amfiteatrul Cornișa Bo...

Doina Federovici: „PNL îi condamnă pe copiii din Botoșani și din toată țara la analfabetism și sărăcie”

astăzi, 08:19
64

Comunicat:Președintele PSD Botoșani Doina Federovici și-a arătat indignarea față de bătaia de joc a Guvernului liberal în ceea ce privește lipsa de preocupare pentru modul în c...