Colbu Valentin - Alexandru, noul prefect al județului Botoșani

Colbu Valentin - Alexandru, noul prefect al județului Botoșani

Începând de astăzi, noul prefect al județului Botoșani este Colbu Valentin - Alexandru, practic ultima propunere făcută de liderii partidelor politice de la Botoșani.

În sedința de ieri după amiază, Guvernul a emis o hotărâre privind exercitarea, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Botoșani de către domnul Colbu Valentin - Alexandru.

În aceeași ședință, Guvernul a emis o hotărâre privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Botoșani de către domnul Șlincu Dan - Constantin.

Totodată, a emis și o HOTĂRÂRE privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de subprefect al județului Botoșani de către domna Lozneanu Daniela-Petronela, fără însă a numi un alt subprefect la Botoșani.

În total, au fost schimbati 10 prefecți din România.

Colbu Valentin-Alexandru este un fost militar de carieră, licențiat în studii juridice la Universitatea A. I. Cuza, cu studii post universitare  în „probleme speciale de drept public și privat” iar în prezent deținea funcția de director executiv adjunct al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani.

Noul prefect va depune jurământul astăzi, 11 decembrie 2019, ora 16:30, în sistem videoconferință, un ceremonial care va avea loc sub conducerea prim-ministrului Ludovic Orban și cu participarea ministrului afacerilor interne, Ion-Marcel Vela.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VERSURI DIN STRADĂ: Nu e iarnă, dar mi-e frig

Duminică, 26 Ianuarie 2020
160

Ca de obicei, seara vă învităm la lectură. De acestă dată, versurile „din stradă” sunt trimise pe adresa redacției de către Flavius Petrișor.NU E IARNA, DAR MI-E FRIG...

Loto 6/49: Rezultatele extragerilor de duminică, 26 ianuarie 2020

Duminică, 26 Ianuarie 2020
579

Loterie Română a continuat, duminică, 26  ianuarie a.c., seria extragerilor Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 si Super Noroc. DC News publică numerele extrase încep&ac...

Bărbat grav rănit, după ce s-a izbit cu mașina într-un cap de pod

Duminică, 26 Ianuarie 2020
1003

Un bărbat în vârstă de 47 de ani, din Botoșani, a ajuns la Urgențe, după ce a intrat cu mașina într-un cap de pod, duminică, în localitatea Orășeni Deal.Potrivit u...