Colbu Valentin - Alexandru, noul prefect al județului Botoșani

Colbu Valentin - Alexandru, noul prefect al județului Botoșani

Începând de astăzi, noul prefect al județului Botoșani este Colbu Valentin - Alexandru, practic ultima propunere făcută de liderii partidelor politice de la Botoșani.

În sedința de ieri după amiază, Guvernul a emis o hotărâre privind exercitarea, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Botoșani de către domnul Colbu Valentin - Alexandru.

În aceeași ședință, Guvernul a emis o hotărâre privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Botoșani de către domnul Șlincu Dan - Constantin.

Totodată, a emis și o HOTĂRÂRE privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de subprefect al județului Botoșani de către domna Lozneanu Daniela-Petronela, fără însă a numi un alt subprefect la Botoșani.

În total, au fost schimbati 10 prefecți din România.

Colbu Valentin-Alexandru este un fost militar de carieră, licențiat în studii juridice la Universitatea A. I. Cuza, cu studii post universitare  în „probleme speciale de drept public și privat” iar în prezent deținea funcția de director executiv adjunct al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani.

Noul prefect va depune jurământul astăzi, 11 decembrie 2019, ora 16:30, în sistem videoconferință, un ceremonial care va avea loc sub conducerea prim-ministrului Ludovic Orban și cu participarea ministrului afacerilor interne, Ion-Marcel Vela.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Comună din Botoșani fără internet, copiii, puşi să facă ore online. „Ca şi cum l-ai pune pe orb să scrie o declaraţie“

Miercuri, 30 Septembrie 2020
1085

Părinţii dintr-o comună botoşăneană sunt revoltaţi că elevii trebuie să facă din nou ore on-line în perioada alegerilor. Aceştia spun că este umilinţa supremă, având în...

Medic nou la Unitatea de Primiri Urgențe

Miercuri, 30 Septembrie 2020
712

Nu mai puțin de opt medici stomatologi s-au înscris pe postul fără concurs de medic dentist de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean.După selecția dosarelor, au mai ră...

Donație importantă pentru copiii și adulții cu dizabilități aflați în unitățile rezidențiale din cadrul D.G.A.S.P.C Botoșani

Miercuri, 30 Septembrie 2020
420

Începând de miercuri, 30 septembrie 2020, beneficiarii unităților rezidențiale din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Botoșani, copii ...