Colbu Valentin - Alexandru, noul prefect al județului Botoșani

Colbu Valentin - Alexandru, noul prefect al județului Botoșani

Începând de astăzi, noul prefect al județului Botoșani este Colbu Valentin - Alexandru, practic ultima propunere făcută de liderii partidelor politice de la Botoșani.

În sedința de ieri după amiază, Guvernul a emis o hotărâre privind exercitarea, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Botoșani de către domnul Colbu Valentin - Alexandru.

În aceeași ședință, Guvernul a emis o hotărâre privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Botoșani de către domnul Șlincu Dan - Constantin.

Totodată, a emis și o HOTĂRÂRE privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de subprefect al județului Botoșani de către domna Lozneanu Daniela-Petronela, fără însă a numi un alt subprefect la Botoșani.

În total, au fost schimbati 10 prefecți din România.

Colbu Valentin-Alexandru este un fost militar de carieră, licențiat în studii juridice la Universitatea A. I. Cuza, cu studii post universitare  în „probleme speciale de drept public și privat” iar în prezent deținea funcția de director executiv adjunct al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani.

Noul prefect va depune jurământul astăzi, 11 decembrie 2019, ora 16:30, în sistem videoconferință, un ceremonial care va avea loc sub conducerea prim-ministrului Ludovic Orban și cu participarea ministrului afacerilor interne, Ion-Marcel Vela.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mailat, eroul de pe Municipal: ”Știu cât muncesc și cât de mult îmi doresc să salvez echipa de la retrogradare!”

astăzi, 10:14
49

Meciul a fost marcat de autogolul lui Gabriel de Moura în minutul 13, care a deschis scorul în favoarea echipei moldovene.În timp ce pentru Dinamo, Astrit Slemani a reușit să e...

Triumf botoșănean în Polonia: Trofeul festivalului și Premiul pentru cea mai bună actriță! (Foto)

astăzi, 09:54
46

Teatrul Pentru Copii și Tineret „Vasilache” (Studioul de Teatru pentru Tineret) a participat în această perioadă la Festivalul Internațional de Teatru Sitfy Polonia.Aflat la ...

„Învățăm să reciclăm”. Copii învățați de șeful Gărzii de Mediu să recicleze selectiv (Foto)

astăzi, 09:38
41

Elevii Școlii Gimnaziale nr. 2 Tudor Vladimirescu-Albești, coordonați de director prof. Chitic Mihaela, prof. Herghiligiu Simona și prof. Zănoagă Loredana, au participat la activitatea „&I...