Bugetul local al municipiului Botoșani pentru anul 2020 a fost aprobat, în sfârșit, integral

Bugetul local al municipiului Botoșani pentru anul 2020 a fost aprobat, în sfârșit, integral

În ședința extraordinară de astăzi a Consiliului Local al municipiului Botoșani, bugetul local pentru anul 2020 a fost aprobat integral.

Aceasta, după ce, miercuri, după contre care s-au menținut mai bine de două ore, consilierii au aprobat doar parțial proiectul de hotărâre, respectiv articolele din proiect cu amendamentele propuse de către viceprimarul Cosmin Andrei.

Bugetul a trecut cu 19 voturi pro și patru voturi împotrivă.

Amintim că, după ce proiectul în formă inițială, propusă de către Cătălin Flutur, a fost respins, consilierii au votat doar articolele la care s-au adus amendamente, celelalte rămânând neavizate. Astfel, s-a produs o aprobare parțială a bugetului, iar prefectul județului a revocat HCL la câteva ore de la încheierea ședinței, procedura de votare fiind una ambiguă.

În aceste condiții, primarul Cătălin Flutur a convocat de îndată o nouă ședință de consiliu, extraordinară, pentru ziua de joi, de la ora 9:00, cu două puncte pe ordinea de zi: revocarea HCL 46/19.02.2020, conform solicitării Instituției Prefectului, respectiv votarea bugetului municipiului Botoșani pe anul în curs.

Potrivit proiectului de hotărare privind repartizarea bugetului în acest an și estimarea evoluției acestuia până în 2023, „bugetul local al municipiului Botoșani pe anul 2020 se stabilește la partea de venituri în sumă de 186.531.130 de lei, ia la partea de cheltuieli în sumă de 197.331.130 de lei”, cu un deficit în sumă de 10,8 milioane de lei.

 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bătrânii unei comune din Botoșani primesc, zilnic, mâncare caldă oferită de Primărie

astăzi, 18:05
47

Persoanele vârstnice din comuna Drăguşeni din judeţul Botoşani primesc zilnic, pe perioada stării de urgenţă, câte o porţie de mâncare caldă din partea autorităţilor local...

Când am putea ieși din case? Alexandru Rafila: După data de 15 mai. Multe măsuri vor rămâne în vigoare mai mult timp

astăzi, 17:44
254

Un anunț de maximă importanță pentru români, o estimare venită de la Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie. În direct la Digi24, acesta a precizat...

Parcuri de joacă închise și scări de bloc dezinfectate de DSPSA

astăzi, 17:35
59

Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a dispus închiderea tuturor parcurilor de joacă pentru copii de pe raza orașului de Direcția de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA)...