Botoșănenii datorează aproape 3 milioane de euro societății Nova Apaserv

Botoșănenii datorează aproape 3 milioane de euro societății Nova Apaserv

Societatea Nova Apaserv gestionează sute de dosare cu datorii ale botoșănenilor către aceasta. Nu mai puțin de 13.028.674 de lei este suma pe care 454 de clienți din județ trebuie să o achite către companie, din 2013 până în prezent.

Potrivit datelor centralizate de instituție, aproape 10 milioane de lei trebuie să recupereze din municipiul Botoşani, urmând în topul datornicilor municipiul Dorohoi, cu 1,76 milioane de lei, apoi Ștefănești, cu 743 de mii de lei, Săveni, cu 351 mii de lei și Darabani, cu 181.000 de lei.

Cu alte cuvinte, datoriile cumulează 2,83 milioane de euro și au devenit titluri executorii în 2017, iar procesele judecătorești pot dura ani de zile, având în vedere multiplele căi de contestare a deciziilor.

Practic, cu acești bani, Nova Apaserv SA și-ar putea menține funcționalitatea mai bine de un an de zile, fără a face apel la subvenția de 9 milioane de lei acordată anual de municipalitatea botoșăneană.

Printre datornici, se numără inclusiv instituții publice.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Casă distrusă de flăcări la Cucorăni. O familie a rămas fără acoperiș în prag de sărbători

astăzi, 15:53
50

Doi frați din satul Cucorăni, comuna Mihai Eminescu, au rămas fără acoperiș deasupra capului după ce casa în care locuiau a fost distrusă într-un incendiu, produs astăzi, în...

O mamă cu șapte copii și doi nepoți a primit încă un moment de SPERANȚĂ din partea pompierilor de la Botoșani. Galerie foto.

astăzi, 14:48
135

Ne plac poveștile frumoase și ne plac oamenii care fac gesturi frumoase. Momentele de acest fel trec în general neobservate, dar rămân mereu în sufletul celor care primesc un...

Mai puține drumuri pentru cei care se pensionează. Ministrul Muncii a anunțat simplificarea procedurilor de pensionare

astăzi, 14:24
244

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat simplificarea procedurilor pentru ieşirea la pensie, precizând că a iniţiat un ordin în acest sens.Potrivit ministrului, Agenţia Na...