Botoșănenii datorează aproape 3 milioane de euro societății Nova Apaserv

Botoșănenii datorează aproape 3 milioane de euro societății Nova Apaserv

Societatea Nova Apaserv gestionează sute de dosare cu datorii ale botoșănenilor către aceasta. Nu mai puțin de 13.028.674 de lei este suma pe care 454 de clienți din județ trebuie să o achite către companie, din 2013 până în prezent.

Potrivit datelor centralizate de instituție, aproape 10 milioane de lei trebuie să recupereze din municipiul Botoşani, urmând în topul datornicilor municipiul Dorohoi, cu 1,76 milioane de lei, apoi Ștefănești, cu 743 de mii de lei, Săveni, cu 351 mii de lei și Darabani, cu 181.000 de lei.

Cu alte cuvinte, datoriile cumulează 2,83 milioane de euro și au devenit titluri executorii în 2017, iar procesele judecătorești pot dura ani de zile, având în vedere multiplele căi de contestare a deciziilor.

Practic, cu acești bani, Nova Apaserv SA și-ar putea menține funcționalitatea mai bine de un an de zile, fără a face apel la subvenția de 9 milioane de lei acordată anual de municipalitatea botoșăneană.

Printre datornici, se numără inclusiv instituții publice.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
485

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
65

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
84

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...