Bani de la Guvern pentru sistemul de termoficare din municipiul Botoșani

Bani de la Guvern pentru sistemul de termoficare din municipiul Botoșani

Peste 5,6 milioane de lei au fost alocați pentru îmbunătățirea sistemului de termoficare din municipiul Botoșani. Banii au fost acordați printr-o Hotărâre de Guvern (HG), emisă marți, 10 decembrie a.c., ca urmare a discuțiilor pe care primarul municipiului, Cătălin Flutur, le-a purtat cu liderii guvernamentali la București.

Anunțul a fost reiterat și în cadrul unei conferințe de presă susținută joi, în sala de ședințe a Primăriei, edilul ținând să sublinieze că municipalitatea nu a mai primit niciun ajutor financiar pentru plata subvenției către Modern Calor, în ultimii șase ani.

Banii sunt pentru plata subvenției și știu de ce nu s-a dat și nu s-a vrut. Se dorea în mod expres să fie o sincopă în furnizarea agentului termic și atunci nu era decât un singur vinovat. Am explicat colegilor din noul Guvern situația în care se află Botoșaniul și, împreună cu domnul senator Șoptică am obținut această finanțare”

, a declarat Cătălin Flutur.

Municipiul Botoșani este singurul din țară care a obținut bani prin HG pentru plata subvenției către termică. Inițiativa a fost luată de către Ion Ștefan, ministrul Lucrărilor Publice, ajutorul venind din fondul de rezervă al Guvernului pentru anul 2019.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cătălin Silegeanu, candidat independent la Primăria municipiului Botoșani, după alegerile locale: V-ați făcut "nevoile fiziologice" pe votul cetățenilor și pe drepturile lor!

astăzi, 08:33
21

Într-un comunicat de presă, Cătălin Silegeanu, candidat independent la Primăria municipiului Botoșani, a criticat în termeni foarte duri derularea alegerilor locală de la Botoșani....

Un tânăr din Vorniceni a fost trimis în judecată după ce a ucis un bătrân cu o palmă

astăzi, 08:25
48

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a inculpatului O.F.B., în vârstă de 19 ani, din comuna Vorniceni, jude...

"Trioul" de la FC Botoșani, convocat la naționala de tineret.

astăzi, 08:20
39

FC Botoșani trimite iar 3 jucători la naționala de tineret. Selecționerul Adrian Mutu a decis să îi cheme la lot pe Denis Haruț, Andrei Chindriș și George Cîmpanu, jucători care s...