Avaria de pe conducta Botoșani-Bucecea, remediată la timp

Avaria de pe conducta Botoșani-Bucecea, remediată la timp

Angajații Nova Apaserv au finalizat, miercuri, lucrările în localitatea Leorda, unde a survenit o avarie majora, care urma să lase fără apă atât municipiile Botoșani și Dorohoi, cât și orașul Flămânzi și 13 comune din județ. Compania a reușit, astfel, să respecte orarul potrivit căruia manevrele de repunere în funcțiune a sistemului să fie efectuate de la ora 18:00 a aceleiași zile.

După 15 ore de muncă și prin implicarea a 12 angajați, s-a reușit repararea avariei în jurul orei 17:00. Furnizarea apei a fost sistată marți la ora 22:00, însă rezervele companiei au alimentat fără întreruperi municipiul Botoșani.

„Suntem bucuroși că ne-am respectat programul. În schimb, am văzut că unii s-au supărat că au strâns rezerve de apă degeaba. Părerea mea este că situația chiar a fost una fericită, au fost ore încărcate pentru noi”, a spus Romeo Obuf, manager operațional al Nova Apaserv.

Amintim că inclusiv Grupul Tehnico-Științific pentru gestionarea pandemiei la nivel județean a fost întrunit, marți, la Instituția Prefectului, în contextul în care se preconiza o criză de apă în unitățile sanitare, dispunând măsuri împreună cu Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență în vederea sprijinirii pacienților și cadrelor medicale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Tânărul de 17 ani care a înjunghiat un coleg de liceu, arestat preventiv

astăzi, 16:22
443

Tânărul în vârstă de 17 ani, din orașul Săveni, care a înjughiat un coleg de liceu în după-amiaza zilei de miercuri, a fost arestat preventiv, pentru o perioadă de ...

ACUM: Casă cuprinsă de flăcări, bărbat găsit carbonizat în bucătărie

astăzi, 15:27
1237

Un bărbat în vârstă de 40 de ani, din localitatea Copălău, a fost găsit carbonizat în locuința proprie, care a fost cuprinsă de flăcări joi după-amiază, informează Inspec...

O școală din Botoșani își schimbă scenariul. DSP: „Avem rol consultativ, toate unitățile l-ar putea aplica pe cel verde”

astăzi, 14:01
1031

Încă o unitate de învățământ din Botoșani a solicitat avizarea de către autorități a implementării scenariului „verde” în privința derulării activități...