Avaria de pe conducta Botoșani-Bucecea, remediată la timp

Avaria de pe conducta Botoșani-Bucecea, remediată la timp

Angajații Nova Apaserv au finalizat, miercuri, lucrările în localitatea Leorda, unde a survenit o avarie majora, care urma să lase fără apă atât municipiile Botoșani și Dorohoi, cât și orașul Flămânzi și 13 comune din județ. Compania a reușit, astfel, să respecte orarul potrivit căruia manevrele de repunere în funcțiune a sistemului să fie efectuate de la ora 18:00 a aceleiași zile.

După 15 ore de muncă și prin implicarea a 12 angajați, s-a reușit repararea avariei în jurul orei 17:00. Furnizarea apei a fost sistată marți la ora 22:00, însă rezervele companiei au alimentat fără întreruperi municipiul Botoșani.

„Suntem bucuroși că ne-am respectat programul. În schimb, am văzut că unii s-au supărat că au strâns rezerve de apă degeaba. Părerea mea este că situația chiar a fost una fericită, au fost ore încărcate pentru noi”, a spus Romeo Obuf, manager operațional al Nova Apaserv.

Amintim că inclusiv Grupul Tehnico-Științific pentru gestionarea pandemiei la nivel județean a fost întrunit, marți, la Instituția Prefectului, în contextul în care se preconiza o criză de apă în unitățile sanitare, dispunând măsuri împreună cu Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență în vederea sprijinirii pacienților și cadrelor medicale.

 

Spune-ne opinia ta