Autoritățile din Republica Moldova închid punctul de trecere a frontierei de la Stânca - Costești de pe 29 Martie

Autoritățile din Republica Moldova închid punctul de trecere a frontierei de la Stânca - Costești de pe 29 Martie

Autoritățile din Republica Moldova au luat decizia de a închide două puncte de trecere a frontierei, unul din ele fiind cel de la Stânca – Costești.

Inițial, guvernul de la Chișinău a decis să interzică accesul în Republica Moldovei a cetățenilor străini, dar după extinderea epidemiei și în dreapta Prutului, a hotărât închiderea a două puncte de trecere a frontierei.

Decizia a fost luată ieri seară la ședința Comisiei Situații Excepționale.

În conformitate cu Dispoziția nr. 6 din 26 martie 2020 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, două puncte de trecere a frontierei își întrerup activitatea.

Astfel, începând cu data de 29 martie 2020, ora 08:00, va fi sistat traficul prin punctele de trecere ”Costești-Stânca” (frontiera moldo-română) și ”Briceni-Rosoșani” (frontiera moldo-ucraineană).

“În aceste condiții, îndemnăm cetățenii să amâne călătoriile și să respecte măsurile restrictive impuse de autorități, în scopul prevenirii răspândirii epidemiei de COVID-19”, a explicat Guvernul Moldovei.

Până în momentul redactării acestei știri partea română nu a făcut nicio declarație oficială.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șeful ISU Botoșani, colonelul Cristian Amarandei, a învins coronavirusul

Duminică, 24 Mai 2020
1099

Șeful Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență de la Botoşani, colonelul Cristian Amarandei, a fost, în sfârşit, externat din spital.Acesta a fost diagnosticat cu Cov...

Cutremur cu magnitudinea de 4,1 grade pe scara Richter în această după amiază în Vrancea

Duminică, 24 Mai 2020
532

Un cutremur cu magnitudinea de 4,1 grade pe scara Richter s-a produs duminică la ora 15.07, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pămâ...

Fraisil nu e singurul. Mai mulți fotbaliști au intrat în dizgrația botoșănenilor, după ce au plecat de pe "Municipal"

Duminică, 24 Mai 2020
724

Cazul "Fraisil" îmi aduce aminte de alți câțiva foști soldați ridicați în slăvi de suporterii botoșăneni, care au avut un comportament similar cu cel al austriaculu...