Autoritățile din Republica Moldova închid punctul de trecere a frontierei de la Stânca - Costești de pe 29 Martie

Autoritățile din Republica Moldova închid punctul de trecere a frontierei de la Stânca - Costești de pe 29 Martie

Autoritățile din Republica Moldova au luat decizia de a închide două puncte de trecere a frontierei, unul din ele fiind cel de la Stânca – Costești.

Inițial, guvernul de la Chișinău a decis să interzică accesul în Republica Moldovei a cetățenilor străini, dar după extinderea epidemiei și în dreapta Prutului, a hotărât închiderea a două puncte de trecere a frontierei.

Decizia a fost luată ieri seară la ședința Comisiei Situații Excepționale.

În conformitate cu Dispoziția nr. 6 din 26 martie 2020 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, două puncte de trecere a frontierei își întrerup activitatea.

Astfel, începând cu data de 29 martie 2020, ora 08:00, va fi sistat traficul prin punctele de trecere ”Costești-Stânca” (frontiera moldo-română) și ”Briceni-Rosoșani” (frontiera moldo-ucraineană).

“În aceste condiții, îndemnăm cetățenii să amâne călătoriile și să respecte măsurile restrictive impuse de autorități, în scopul prevenirii răspândirii epidemiei de COVID-19”, a explicat Guvernul Moldovei.

Până în momentul redactării acestei știri partea română nu a făcut nicio declarație oficială.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
197

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
97

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...

Prefectul, apel în ședință pentru siguranța elevilor: „Observ că s-au făcut progrese...” (video)

astăzi, 09:40
48

O astfel de situație, a cazurilor de violență în școli, a fost punctată și de către șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, comisar șef de poliție Costîn...