Atenție! Cât va fi valabilă autorizația de construire

Atenție! Cât va fi valabilă autorizația de construire

Sunt vizați, în principal, cei care vor să-și ridice o casă sau orice altă construcție. Se reduce perioada de valabilitate a autorizației de construire. Totul este prevăzut într-un proiect de lege care va fi votat de Camera Deputaților.

Potrivit proiectului de lege, valabilitatea autorizației se reduce. Actul va fi valabil cel mult cinci ani de la emitere. Totul este prevăzut în Propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea lucrărilor de construcții.

Mai concret, valabilitatea va fi de 24 de luni, timp în care persoanele în cauză trebuie să demareze lucrările de construcție. Totuși, în cazul în care lucrarea nu a fost finalizată în această perioadă, se poate cere o extindere, cu condiția ca lucrările să se fi început în acel termen de 24 de luni.

Mai mult, inițiatorii au limitat valabilitatea la cinci ani. De asemenea, cei care nu încep lucrările în perioada de 24 de luni, vor pierde autorizația.

În acest caz nu va fi necesar un nou certificat de urbanism dacă nu se schimbă caracteristicile construcției rămâne nemodificată.

Legea mai prevede ca în cazul în care construcția suferă modificări pe parcurs, proprietarii trebuie să solicite o nouă autorizație de construire. (Capital)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Update: bărbatul dispărut acum trei zile a fost găsit pe câmp, la opt kilometri de casă

astăzi, 14:27
32

Bărbatul în vârstă de 86 de ani din satul Rediu, comuna Răuseni, dispărut acum trei zile a fost găsit pe un câmp, la opt kilometri de casă.Mihai Zaharia a părăsit domicil...

Peste 1000 de locuri de muncă vacante în județul Botoșani. Ce cursuri de calificare oferă AJOFM

astăzi, 13:24
332

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forțelor de Muncă Botoșani anunță că, la nivel de județ, există peste 1000 de locuri de muncă disponibile, lista acestora fiind actualizată luni, 22 iuli...

Profesori din Republica Moldova, mulțumiți de cursurile de perfecționare a limbii române oferite de Ministerul Românilor de Pretudindeni

astăzi, 12:17
70

Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, instituție aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, a derulat proiectul „...