Atenție! Cât va fi valabilă autorizația de construire

Atenție! Cât va fi valabilă autorizația de construire

Sunt vizați, în principal, cei care vor să-și ridice o casă sau orice altă construcție. Se reduce perioada de valabilitate a autorizației de construire. Totul este prevăzut într-un proiect de lege care va fi votat de Camera Deputaților.

Potrivit proiectului de lege, valabilitatea autorizației se reduce. Actul va fi valabil cel mult cinci ani de la emitere. Totul este prevăzut în Propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea lucrărilor de construcții.

Mai concret, valabilitatea va fi de 24 de luni, timp în care persoanele în cauză trebuie să demareze lucrările de construcție. Totuși, în cazul în care lucrarea nu a fost finalizată în această perioadă, se poate cere o extindere, cu condiția ca lucrările să se fi început în acel termen de 24 de luni.

Mai mult, inițiatorii au limitat valabilitatea la cinci ani. De asemenea, cei care nu încep lucrările în perioada de 24 de luni, vor pierde autorizația.

În acest caz nu va fi necesar un nou certificat de urbanism dacă nu se schimbă caracteristicile construcției rămâne nemodificată.

Legea mai prevede ca în cazul în care construcția suferă modificări pe parcurs, proprietarii trebuie să solicite o nouă autorizație de construire. (Capital)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pista de alergare a Stadionului Municipal se redeschide

astăzi, 15:16
103

Direcția Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA) din Botoșani a anunțat deschiderea pistei de alergare începând de marți, 2 iunie a.c.Aceasta va fi pusă la dipoziția publicu...

Program normal de funcționare a APIA, în sărbătorile legale de 1 și 8 iunie

astăzi, 15:09
38

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Centrul Județean  Botoșani aduce la cunoștința beneficiarilor de sprijin financiar că în zilele de sărbătoare legală ...

FOTO: Noi donații importante din partea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei ​pentru „Mavromati”

astăzi, 15:04
117

Arhiepiscopia Iașilor, Colegiul „Sfântul Nicolae” din Iași au oferit Spitalului de Urgență Mavromati Botoșani aparatură medicală în valoare de peste 19000 de lei, c...