Atenție! Cât va fi valabilă autorizația de construire

Atenție! Cât va fi valabilă autorizația de construire

Sunt vizați, în principal, cei care vor să-și ridice o casă sau orice altă construcție. Se reduce perioada de valabilitate a autorizației de construire. Totul este prevăzut într-un proiect de lege care va fi votat de Camera Deputaților.

Potrivit proiectului de lege, valabilitatea autorizației se reduce. Actul va fi valabil cel mult cinci ani de la emitere. Totul este prevăzut în Propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea lucrărilor de construcții.

Mai concret, valabilitatea va fi de 24 de luni, timp în care persoanele în cauză trebuie să demareze lucrările de construcție. Totuși, în cazul în care lucrarea nu a fost finalizată în această perioadă, se poate cere o extindere, cu condiția ca lucrările să se fi început în acel termen de 24 de luni.

Mai mult, inițiatorii au limitat valabilitatea la cinci ani. De asemenea, cei care nu încep lucrările în perioada de 24 de luni, vor pierde autorizația.

În acest caz nu va fi necesar un nou certificat de urbanism dacă nu se schimbă caracteristicile construcției rămâne nemodificată.

Legea mai prevede ca în cazul în care construcția suferă modificări pe parcurs, proprietarii trebuie să solicite o nouă autorizație de construire. (Capital)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Judeţul Botoşani, pregătit din punct de vedere tehnic pentru cele două scrutine - FOTO

astăzi, 21:46
30

Instituţia Prefectului a finalizat sâmbătă seară procedurile tehnice pentru buna desfăşurare a celor două procese de votare ce vor avea loc duminică, 26 mai. Prefectul Dan Şlincu şi pr...

Andronescu anunță că în școli predau 85 de mii de profesori cu facultăți făcute "la distanță", care trebuie din nou aduși la formare

astăzi, 20:22
278

Cu prioritate, profesorii care au făcut cursuri la distanță, în universități, "trebuie să îi aducem într-un program de formare" a declarat Ecaterina Andronescu l...

COD GALBEN: Alertă meteo pentru județul Botoșani, până la ora 20.30

astăzi, 19:20
701

Administrația Națională de Meteorologie a emis atenționare de tip COD GALBEN până la ora 20.30 în județul Botoșani și mai multe localități din județele Suceava, Vaslui și Bacă...