Arheologii ieseni hotarasc soarta Centrului Vechi al Botosanilor

Arheologii ieseni hotarasc soarta Centrului Vechi al Botosanilor

 Centrul Vechi  www.stiri.botosani.ro

Edilii municipiului Botosani asteapta, pentru a putea demara efectiv lucrarile in Centrul Vechi al Botosaniului, raspunsul Comisiei Regionale a Monumentelor Istorice Iasi.


Conform legii, nu se poate efectua niciun fel de lucrare fara a fi facuta in prealabil o descarcare de sarcina arheologica. Autoritatile locale au avut in vedere si acest aspect, in proiectul cu fonduri europene, proiect care atinge o valoare de 8 milioane euro, fiind prevazute si astfel de lucrari.


„In Centrul vechi, momentan se face descarcarea de sarcina arheologica. Beciurile de la cladirile care au fost daramate nu au fost studiate de catre  arheologi, in schimb, la determinarile geomagnetice a reiesit ca mai sunt inca unul sau doua randuri de beciuri, undeva pana la 12 metri adancime. S-a dus documentatia la Iasi si asteptam rezolutia Comisiei Regionale. Lucrarile continua fiindca, de fapt, descarcarea de sarcina facea parte din proiect”, a declarat viceprimarul municipiului Botosani, Catalin Alexa.


Catalin Alexa mai precizeaza ca, deocamdata, contractul incheiat cu Muzeul Judetean pentru descarcarea de sarcina arheologica a fost estimat la 300.000 lei, functie de lucrarile ce se realizeaza efectiv.


„Sunt oprite lucrarile. Dupa ce da OK-ul arheologul, abia apoi face lucrarile constructorul. Pe fiecare zona care intervenim, trimitem arheologul”, a mai adaugat Catalin Alexa.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un mormânt ce-și așteaptă eroul!

astăzi, 15:22
175

În anii 2007-2008, la Botoșani, în revista „Forum Cultural”, sub semnăturile istoricilor Petre Otu și Octavian Liviu Şovan apărea un articol ştiinţific, defalcat î...

La un pas de tragedie din cauza scăpărilor de gaz de la o butelie. O femeie a ajuns la spital cu arsuri! (Video)

astăzi, 14:57
483

S-a întâmplat astăzi din localitatea Carasa, în jurul prânzului. Proprietara a reușit să iasă din locuință, fiind găsită de vecini în fața casei. Tot ei au sunat...

Vasilache și Mărioara, într-un spectacol-premieră la Teatrul ”Vasilache” din Botoșani! (Foto)

astăzi, 14:37
35

Textul şi regia spectacolului ”Vasilache și Mărioara” sunt semnate de Ion Sapdaru; scenografie şi univers sonor Gelu Rîşca.Din distribuţia spectacolului fac parte actorii: ...