Ambasadorului Armeniei a ajuns în vizită la Botoșani

Ambasadorului Armeniei a ajuns în vizită la Botoșani

În această dimineață, primarul Cătălin Flutur a avut o întâlnire cu ambasadorul Armeniei în România, excelența sa dl. Sergey Minasyan.

Aflat în vizită la Botoșani, ambasadorul s-a întreținut timp de aproximativ o oră cu primarul municipiului, în biroul acestuia.

Relațiile excelente ale municipalității botoșănene cu minoritatea armeană, tradițiile și istoria acestei minorități la Botoșani au fost evidențiate în timpul discuțiilor.

“Ca simbol al legăturilor de sute de ani dintre municipiul nostru și comunitatea armeană, ca și al recunoștinței armenilor botoșăneni pentru patria lor adoptivă, primarul Cătălin Flutur și excelența sa Sergey Minasyan au convenit ca în Botoșani să fie amplasată o cruce de piatră sculptată manual, specific armenească, denumită hacikar”, a explicat biroul de presă al municipalității.

Locația pentru amplasarea hacikarului armenesc va fi stabilită în perioada următoare. Dezvelirea monumentului ar urma să aibă loc primăvara viitoare, pe 24 aprilie, cu ocazia comemorării genocidului armenesc.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

No coment. România, printre ţările UE cu cele mai mari creşteri ale preţurilor la locuinţe, în trimestrul I din 2020

astăzi, 12:10
20

Preţurile locuinţelor din România pare a ține pasul cu creșterea salariilor bugetarilor și au urcat cu 3,3% în primul trimestru din 2020, comparativ cu precedentele trei luni, aceasta...

Tronsonul de drum județean Prăjeni – Plugari – Limita cu județul Iași va fi asfaltat

astăzi, 11:53
67

Consiliul Județean Botoșani, prin Direcția Județeană de Drumuri și Poduri a demarat procedura de licitație publică pentru una dintre cele mai importante și mai circulate porțiuni de drum jud...

Europa și-a pus mâinile în cap. Le Monde: "În România este anticonstituţional să te protejezi de COVID"

astăzi, 11:49
165

"O hotărâre a Curţii Constituţionale din România blochează măsurile luate de Guvernul de la Bucureşti în vederea gestionării crizei sanitare cauzate de epidemia de COVID ...