A fost semnat ordinul de achiziție a celor nouă vagoane de tramvai pentru municipiul Botoșani!

A fost semnat ordinul de achiziție a celor nouă vagoane de tramvai pentru municipiul Botoșani!

Primarul municipului Botoșani, Cătălin Mugurel Flutur, a anunțat, în această după amiază, că a fost semnat ordinul de achiziție a celor nouă vagoane de tramvai noi, moderne, destinate transportului în municipiul Botoșani.

“Oficialii MDRAP, partenerii noștri în acest proiect, au finalizat evaluarea achiziției și ministrul Daniel Suciu și-a pus în sfârșit semnătura pe documentul care dă undă verde acestei etape atât de importante pentru modernizarea transportului public botoșănean. Valoarea totală a proiectului de achiziție a tramvaielor este de 86.863.840 lei, din care cota de cofinanțare pe care o va suporta municipiul Botoșani este de numai 1.557.276 lei. O veste minunată pentru noi toți! Un prim pas pentru a aduce transportul în comun din municipiu la standardele dorite de toți botoșănenii!”, a precizat Cătălin Mugurel Flutur.

MDRAP a lansat licitația pentru „Achiziționarea a 9 tramvaie unidirecționale cu lungimea de cca.18m destinate transportului public urban de călători”, vagoane ce sunt destinate orașului Botoșani încă de la mijlocul lunii mai a acestui an.

Inițial, valoarea contractului era de până la 72 milioane de lei, fonduri alocate prin Programul Operational Regional – POR. Achizitia se realizează în conformitate cu protocolul de asociere dintre Municipiul Botosani şi Ministerul Dezvolării Regionale şi Administraţiei Publice şi HCL 247/27.07.2018 a Consiliului Local Botosani.

Tramvaiele vor fi livrate în termen de 24 de luni de la semnarea contractului. Ofertele urmau a fi depuse până la data de 03.06.2019, pentru ca atribuirea să aibă loc până la data de 03.12.2019. Tramvaiele urmează a fi alocate liniilor 101 și 102 din Botoșani.

Tramvaiele vor fi destinate transportului urban de călători, drept urmare în elaborarea ofertei s-a ținut cont de infrastructura existentă (liniile de tramvai cu ecartament normal de 1435 mm), condițiile de circulație, linia de rulare pentru tramvaie, respectiv linia de contact pentru alimentarea electrică.

Tramvaiele trebuie să fie noi, să corespundă legislației naționale în vigoare și normelor europene cu privire la zgomot, să fie confortabile, cu podea 100% coborâtă pe toată suprafața disponibilă pentru pasageri, acționate în curent alternativ, cu echipamente electronice de putere și comandă cu microprocesor, cu recuperare de energie la frânare, cu viteza maximă de circulație de 70 km/oră, reglabilă, limitată electronic la 50 km/oră. Alimentarea tramvaielor se realizează de la firul aerian existent (conductor de cupru cu secțiunea de 100 mm2), prin intermediul unui pantograf.

Inițial, pentru furnizarea de tramvaie în municipiul Botoșani au venit două oferte, de la Astra Vagoane Călători şi turcii de la Durmazlar.

Municipalitatea va trebui însă să deruleze în primul rând proiectul vizând reabilitarea căii de rulare.

Municipalitatea botoşăneană a depus două cereri de finanţare în cadrul Programului Operaţional 2014 – 2020, unul pentru „Transport urban durabil în municipiul Botoşani prin reabilitarea, modernizarea şi extinderea transportului public local cu tramvaiul – reabilitare cale de rulare traseu 1001”, în valoare de 20.000.000 euro, iar al doilea privind reabilitarea căii de rulare pe traseu 102, valoarea fiind 19.945.827 euro. Momentan se așteaptă răspunsuri pentru aceste proiecte. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
33

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
181

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
316

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...