A fost plombat tronsonul Todireni-Răuseni. Se lucrează şi pe alte două drumuri judeţene


 

A fost plombat tronsonul Todireni-Răuseni. Se lucrează şi pe alte două drumuri judeţene

Au fost finalizate lucrări de plombare pe unul dintre cele mai deteriorate drumuri din județ, DJ 282 Răuseni - Todireni. Simultan, se desfășoară lucrări și pe tronsonul Todireni – Talpa.

Vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani, Dorin Birta, a fost prezent ieri, pe traseul Drumului Strategic, acolo unde se desfășoară, în această perioadă, lucrări de întreținere în vederea aducerii carosabilului la un nivel decent de viabilitate.


Având în vedere faptul că sunt întârzieri în demararea lucrărilor finanțate prin fonduri europene,
ne vedem nevoiți să intervenim cu lucrări provizorii, în limita posibilităților legale. Cu ocazia vizitei, am
constatat că intervenția unei singure echipe de lucru ar prelungi foarte mult finalizarea lucrărilor, așa
încât am luat decizia de a discuta cu constructorul, pentru urgentarea acestor lucrări. Lucru care s-a și
întâmplat și, începând de luni, pe acel tronson de drum vor lucra două echipe
”, a declarat vicepreședintele
Consiliului Județean, Dorin Birta.


Lucrări de plombare la cald se mai desfășoară pe DJ 291 C Hilișeu Horia – Pomârla – Racovăț. De menționat sunt și celelalte lucrări ce se desfășoară pe drumurile județene și care sunt lucrări de modernizare finanțate prin Programul National de Dezvoltare Locală, etapa II.


Astfel, pe DJ 294 C Manoleasa – Zahoreni – Borolea va fi finalizat în această săptămână primul strat de asfalt pe toată lungimea de 7 kilometri propusă prin proiect, iar după finalizarea tuturor lucrărilor de pe acest tronson, vor fi demarate lucrările pe DJ 291 Ibănești - Cristinești, care va fi modernizat pe o lungime de 5 km.


Nu în ultimul rând, se lucrează intens pe DJ 208 H Vorona- Oneaga-Pădureni, care va fi modernizat pe o lungime de 12,7 km. Lucrările ce se desfășoară la această dată reprezintă lucrări pregătitoare în vederea turnării covorului asfaltic (strat de balast, terasamente – lărgire platformă, podețe transversale).

Anul trecut, oameni din zona Todireni-Hlipiceni-Răuseni au protestat în fața Consiliului Județean, vizavi de starea tronsonului care leagă localitățile. 

Todireni-Răuseni
Todirei-Răuseni

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Derby cu o singură echipă pe teren! FC Botoșani a învins Poli Iași cu 3-0!

astăzi, 22:41
40

FC Botoșani și Poli Iași s-au întâlnit luni seară în "Derby-ul Moldovei", jucat la Botoșani, deși ieșenii sunt, teoretic, "gazdă". Partida a fost arb...

ACUM: Scandal la Stadionul Municipal: Galeria ieșeană a luat la bătaie suporterii botoșăneni, Derby întrerupt, au intervenit forțele de ordine

astăzi, 21:32
1629

"Derby-ul Moldovei", organizat de Poli Iași, la Stadionul Municipal din Botoșani, nu a rămas fără incidente.În urmă cu câteva minute, galeria celor din Iași a trecut p...

Un nou val de angajări la Spitalul Județean de Urgență

astăzi, 21:12
455

Spitalul Județean a scos la concurs nu mai puțin de 17 posturi.Este vorba despre: un post de asistent medical la Centrul de Sănătate Mintală - adulți, cu concurs pe 11 noiembrie, un post de ...