A fost plombat tronsonul Todireni-Răuseni. Se lucrează şi pe alte două drumuri judeţene


 

A fost plombat tronsonul Todireni-Răuseni. Se lucrează şi pe alte două drumuri judeţene

Au fost finalizate lucrări de plombare pe unul dintre cele mai deteriorate drumuri din județ, DJ 282 Răuseni - Todireni. Simultan, se desfășoară lucrări și pe tronsonul Todireni – Talpa.

Vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani, Dorin Birta, a fost prezent ieri, pe traseul Drumului Strategic, acolo unde se desfășoară, în această perioadă, lucrări de întreținere în vederea aducerii carosabilului la un nivel decent de viabilitate.


Având în vedere faptul că sunt întârzieri în demararea lucrărilor finanțate prin fonduri europene,
ne vedem nevoiți să intervenim cu lucrări provizorii, în limita posibilităților legale. Cu ocazia vizitei, am
constatat că intervenția unei singure echipe de lucru ar prelungi foarte mult finalizarea lucrărilor, așa
încât am luat decizia de a discuta cu constructorul, pentru urgentarea acestor lucrări. Lucru care s-a și
întâmplat și, începând de luni, pe acel tronson de drum vor lucra două echipe
”, a declarat vicepreședintele
Consiliului Județean, Dorin Birta.


Lucrări de plombare la cald se mai desfășoară pe DJ 291 C Hilișeu Horia – Pomârla – Racovăț. De menționat sunt și celelalte lucrări ce se desfășoară pe drumurile județene și care sunt lucrări de modernizare finanțate prin Programul National de Dezvoltare Locală, etapa II.


Astfel, pe DJ 294 C Manoleasa – Zahoreni – Borolea va fi finalizat în această săptămână primul strat de asfalt pe toată lungimea de 7 kilometri propusă prin proiect, iar după finalizarea tuturor lucrărilor de pe acest tronson, vor fi demarate lucrările pe DJ 291 Ibănești - Cristinești, care va fi modernizat pe o lungime de 5 km.


Nu în ultimul rând, se lucrează intens pe DJ 208 H Vorona- Oneaga-Pădureni, care va fi modernizat pe o lungime de 12,7 km. Lucrările ce se desfășoară la această dată reprezintă lucrări pregătitoare în vederea turnării covorului asfaltic (strat de balast, terasamente – lărgire platformă, podețe transversale).

Anul trecut, oameni din zona Todireni-Hlipiceni-Răuseni au protestat în fața Consiliului Județean, vizavi de starea tronsonului care leagă localitățile. 

Todireni-Răuseni
Todirei-Răuseni

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Copii dintr-o comună, "La taifas" cu un rapsod, despre tradițiile locale

astăzi, 15:42
77

Joi, 18 iulie a.c., Asociaţia Cultural-Artistică “Albeșteanca”, din comuna căreia îi poartă numele, a desfăşurat cea de a doua activitate din cadrul proiectului "Tr...

Bărbat anchetat pentru pescuit ilegal, după ce a fost depistat de jandarmi

astăzi, 14:57
163

Un bărbat care pescuia lângă râul Prut, utilizând o plasă cu lungimea de 45 de metri, a fost depistat de jandarmi în cadrul unei acțiuni executate joi dimineață...

Familie internată, după o masă cu ciuperci

astăzi, 14:37
108

Şase persoane din județ, de 32, 40, 50, respectiv 57 de ani, printre care și doi copii de 8, respectiv 9 ani, au ajuns joi la Urgenţe, după ce au mâncat ciuperci culese ...