17 oferte pentru loturile drumului strategic, o investiție de circa 100 de milioane de euro. „Este cel mai amplu și complex proiect”

17 oferte pentru loturile drumului strategic, o investiție de circa 100 de milioane de euro. „Este cel mai amplu și complex proiect”

Nu mai puțin de 17 oferte au fost depuse, în total, pentru modernizarea drumului strategic, respectiv „Axa rutieră strategică 2: Botoşani- Iaşi”, un proiect finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, care se ridică la un buget de circa 100 de milioane de euro.

„Obiectivul general al proiectului este creşterea gradului de coeziune economică şi socială la nivelul judeţelor Botoşani şi Iaşi, prin îmbunătăţirea infrastructurii de transport şi facilitarea accesului la rutele naţionale şi europene din regiune, interconectarea la reţelele de transport judeţene cu acces la reteaua TEN-T şi la Polul de creştere Iaşi”, au precizat reprezentanții Consiliului Județean.

Valoarea totală a proiectului este de 475.545.296,02  lei (inclusiv TVA) din care valoarea totală eligibilă este 313.935.153,71 lei iar durata de execuție a lucrărilor este de 24 de luni.

Obiectivul de investiții este unul complex, fiind necesară modernizarea 106,265 km de drumuri județene din judeţele Botoşani şi Iaşi, reabilitarea a 9 poduri existente, construirea a 3 poduri noi, amenajarea a 5 treceri la nivel cu calea ferată, etc.

În vederea achiziției contractului de execuție lucrări, cele 5 tronsoane de drum județean ce vor fi reabilitate și modernizate au fost grupate în 3 loturi, astfel:

1. LOTUL 1 în lungime totală de 29 km este compus din :

• Tronsonul I: DJ 282 H, situat în U.A.T. Iași, asigură legatura între: Șipote și limita județului Botoșani, străbătând localitățile Sipote, lazu Nou până la limita cu județul Botoșani.

• Tronsonul II: DJ 282 H, situat în U.A.T. Botoșani asigură legatura între: limita județului lași - Rediu - Răuseni - Călărași, străbătând localitățile Rediu, Răuseni, Pogorâți până la intrarea în Călărași.

• Tronsonul V: DJ 294, situat în U.A.T. Botoșani, asigură legătura între (DJ 282 ) Dângeni – Mihălășeni.

2. LOTUL 2 în lungime de aprox. 51 km este reprezentat de:

• Tronsonul III: DJ 282, situat în U.A.T. Botoșani și asigură legătura între (DJ 282H ) Răuseni - Todireni -Albești - Trușești -Dângeni – Hănești, străbătând localitățile Răuseni, Hlipiceni, Todireni, Florești, Jijia, Buimăceni, Albești, Mășcateni, Trușești, Buhăceni, Dângeni, Hănești.

3. LOTUL 3 în lungime de aprox.26 km este reprezentat de:

• Tronsonul IV: DJ 297, situat în U.A.T. Botoșani și asigură legătura între: DN 29D - Blândești - Cerchejeni - Sulița Cheleș - Lunca - Cernești - Todireni (DJ 282), străbătând localitățile Silișcani (comuna Gorbănești), Blândești - Cerchejeni - Sulita - Cheles (comuna Sulita) - Lunca - Cernesti - Todireni.

Joi, pe 28 mai, a avut loc deschiderea ofertelor pentru atribuirea lucrărilor de execuție pe cele 3 loturi.

Au fost depuse câte 5 oferte pentru Lotul 1 și câte 6 oferte pentru Loturile 2 și 3, de către un număr de 10 firme, ofertele urmând a fi supuse evaluării.

„Este cel mai amplu și complex proiect de investiții al Județului Botoșani, de care vor beneficia atât cei aproximativ 54.300 de locuitori de pe traseul axei rutiere, cât și întreaga comunitate care tranzitează județul și suntem extrem de optimiști în ceea ce privește atingerea obiectivelor asumate privind dezvoltarea infrastructurii rutiere și creșterea accesibilității, conectivității și mobilității populației contribuind la dezvoltarea economico- socilaă a județului și implicit a regiunii de nord-est a României”, a declarat președintele Consiliului Județean Botoșani, Costică Macaleți.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Arafat, sinceritate extremă pentru protestatarii care nu cred în coronavirus: Îi aşteptăm la spital. O parte din ei nu or să scape

Duminică, 12 Iulie 2020
813

Raed Arafat, Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a spus duminică seară într-o emisiune televizată că îi aşteaptă la spital pe cei care nu cred în coronavirus ...

Suntem izolați: Ungaria se alătură țărilor care restricționează accesul românilor spre Europa

Duminică, 12 Iulie 2020
1172

Românii care nu cred că noul coronavirus există, nu poartă măști de protecție și nici nu acceptă să respecte măsurile de prevenire a extinderii noului virus - ceea ce a dus, după cum ...

180 de lei pe lună pentru mâncare pentru pensionarii cu venituri mici

Duminică, 12 Iulie 2020
293

Pensionarii cu venituri mici, care au peste 75 de ani, vor primi tichete în valoare de 180 lei lunar pentru mâncare, se arată într-un proiect de ordonanță de urgență adoptat rec...