​Zone de agrement verificate de jandarmii botoșăneni

​Zone de agrement verificate de jandarmii botoșăneni
În urma misiunilor pe linie de pescuit şi acvacultură executate în minivacanţa de 1 Mai în cooperare cu lucrători ai Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură - punct de lucru Botoşani şi reprezentanţi ai Clubului Bucovina Fishing, jandarmii au aplicat 29 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 11200 de lei.
 
Nerespectarea perioadei de prohibiţie aflată încă în vigoare şi lipsa unui permis de pescuit valabil sunt faptele constatate de jandarmi pe râul Siret, acumulările Bucecea şi Rogojeşti, precum şi pe iazul Stăuceni. 

În ceea ce priveşte controalele comune executate împreună cu pompieri, reprezentanţi ai Direcţiei Silvice Botoşani şi comisari ai Gărzii de Mediu în zonele de agrement aferente fondului forestier pentru verificarea respectarii legii privind activităţile de picnic, jandarmii au identificat un bărbat care a aprins focul în pădurea de lângă zona de agrement Cornişa, acesta conformându-se indicaţiilor oamenilor legii, care i-au solicitat să stingă focul şi să se mute în zona amenajată în acest sens.

Avertismentul primit de persoana respectivă a fost singura sancţiune aplicată pe această linie, persoanele aflate la picnic conştientizând importanţa respectării prevederilor legale care au ca scop prevenirea situațiilor de urgență generate de arderi sau incendieri necontrolate.

Controalele în zonele de agrement vor continua pe tot percursul sezonului estival, obiectivul urmărit fiind prevenirea, reducerea și eliminarea impactului negativ al activităţii umane asupra mediului.
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
110

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
64

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
70

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...