Ziua Învăţătorului, sărbătorită astăzi la Botoşani!

Ziua Învăţătorului, sărbătorită astăzi la Botoşani!
Asociaţia Învăţătorilor din Judeţul Botoşani, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Botoşani şi Casa Corpului Didactic Botoşani, organizează astăzi Conferinţa Naţională "Exemple de bune practici din activitatea didactică românească", ediţia I. 
 
În cadrul evenimentului, care va reuni cadre didactice din întreg judeţul, dar şi invitaţi din rândul autorităţilor locale şi judeţene, vor avea loc expoziţii, o lansare de carte, precum şi interesante expuneri legate de activitatea dascălilor.

În intervalul orar 9.00-14.30, participanţii la Conferinţa Naţională vor putea admira expoziţia de fotografie costând în lucrări care ilustrează aspecte din activitatea cadrelor didactice alături de copii. De asemenea, va fi lansată cartea "Evaluarea în învăţământul universitar", a lect. conf. Otilia Clipa, de la Universitatea "Stefan cel Mare" Suceava.

Printre invitaţii de marcă, după cum asigură unul dintre organizatori - înv. Maria Aramă, se afla chiar preşedintele Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din România, Viorel Dolha, care va ajunge la Botoşani îmoreună cu doi invitaţi din Republica Moldova. De asemenea, sunt aşteptaţi să participe la evenimentul care va avea loc astăzi la Casa Corpului Didactic autorităţi locale, judeţene, inspectorul general ISJ Ada Macovei, învăţători din judeţ, profesori, educatori.

"Ziua Învăţătorului a rezistat in calendare la 30 iunie atât sub monarhie cât şi sub regimul comunist cât şi sub guvernările post decembriste din mai multe motive. 30 iunie este data de naştere a Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din România când în 1927 Tribunalul Ilfov a autentificat statutul AGIRo cu nr 12686 prin sentinţa nr 39. Se oficializa atunci manifestarea solidarităţii de breaslă la nivelul României Mari -corolar al tradiţiei asociative învăţătoreşti începută la 1869 în diferitele provincii în care exista şcoală românească", scrie Viorel Dolha, preşedintele Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din România.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un bătrân a fost găsit mort pe rampa din fața unor magazine dezafectate

Duminică, 13 Octombrie 2019
1095

Un bărbat a fost găsit mort, duminică dimineață, pe o stradă din municipiul Botoșani.Acesta a fost găsit fără suflare pe rampa din fața unor magazine dezafectate, lângă blocul tu...

Cifre care nu se pot ascunde! 250.000 de români au emigrat doar în 2018: 40% sunt absolvenţi de studii superioare!

Duminică, 13 Octombrie 2019
258

Peste 250.000 de mii de români au emigrat doar în 2018, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică. Un procent de aproape 40% din totalul emigranților din România su...

Deputatul Marius Budăi, ministrul interimar al Muncii: o să prezentăm un bilanţ cu toate cifrele reale şi o să vedem cum e cu "greaua moştenire"!

Duminică, 13 Octombrie 2019
285

Banii pentru plata pensiilor sunt prinşi în buget, iar informaţia că există o gaură în buget nu e reală, a declarat, duminică, la Digi24, parlamentarul de Botoșani Marius Budăi, m...