Ziua Învăţătorului, sărbătorită astăzi la Botoşani!

Ziua Învăţătorului, sărbătorită astăzi la Botoşani!
Asociaţia Învăţătorilor din Judeţul Botoşani, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Botoşani şi Casa Corpului Didactic Botoşani, organizează astăzi Conferinţa Naţională "Exemple de bune practici din activitatea didactică românească", ediţia I. 
 
În cadrul evenimentului, care va reuni cadre didactice din întreg judeţul, dar şi invitaţi din rândul autorităţilor locale şi judeţene, vor avea loc expoziţii, o lansare de carte, precum şi interesante expuneri legate de activitatea dascălilor.

În intervalul orar 9.00-14.30, participanţii la Conferinţa Naţională vor putea admira expoziţia de fotografie costând în lucrări care ilustrează aspecte din activitatea cadrelor didactice alături de copii. De asemenea, va fi lansată cartea "Evaluarea în învăţământul universitar", a lect. conf. Otilia Clipa, de la Universitatea "Stefan cel Mare" Suceava.

Printre invitaţii de marcă, după cum asigură unul dintre organizatori - înv. Maria Aramă, se afla chiar preşedintele Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din România, Viorel Dolha, care va ajunge la Botoşani îmoreună cu doi invitaţi din Republica Moldova. De asemenea, sunt aşteptaţi să participe la evenimentul care va avea loc astăzi la Casa Corpului Didactic autorităţi locale, judeţene, inspectorul general ISJ Ada Macovei, învăţători din judeţ, profesori, educatori.

"Ziua Învăţătorului a rezistat in calendare la 30 iunie atât sub monarhie cât şi sub regimul comunist cât şi sub guvernările post decembriste din mai multe motive. 30 iunie este data de naştere a Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din România când în 1927 Tribunalul Ilfov a autentificat statutul AGIRo cu nr 12686 prin sentinţa nr 39. Se oficializa atunci manifestarea solidarităţii de breaslă la nivelul României Mari -corolar al tradiţiei asociative învăţătoreşti începută la 1869 în diferitele provincii în care exista şcoală românească", scrie Viorel Dolha, preşedintele Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din România.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Rezultatele ultimilor ani de guvernare: diferența dintre veniturile mici și cele mari, cea mai mare din Uniunea Europeană! Decalajul a crescut de 6 ori!

astăzi, 09:37

Diferența dintre veniturile mari și cele mai mici a ajuns în România să fie cea mai mare din toată Uniunea Europeană.Românii înregistrează cele mai mari decalaje din...

La Psihiatrie, după ce a băut o sticlă cu clor!

astăzi, 08:58
79

Un bărbat a ajuns la spital după ce a spus că a băut un litru jumatate de suc amestecat cu clor. Incidentul a avut loc sâmbătă, în Dorohoi, unde tânărul de 30 de ani, a avut u...

Trei botoşăneni au ajuns la Urgenţe după ce au fost atacaţi de animalele din curtea casei!

astăzi, 08:28
132

Trei botoşăneni au ajuns la Urgenţe cu răni grave după ce au fostatacaţi de propriile animale, din bătătură.Doi dintre aceştia,de 43 şi 56 de ani, au ajuns la spital din cauza porcilor...