Zeci de şoferi botoşăneni au avut probleme cu pornirea maşinilor, după gerul de luni dimineaţă

Zeci de şoferi din Botoşani au întâmpinat probleme cu pornirea autovehiculelor pe care le deţin, după gerul de luni dimineaţă. Posesorii de maşini s-au ajutat de cele mai multe între ei, iar în cazurile mai grave s-a apelat la service-uri. 

Zeci de şoferi botoşăneni au avut probleme cu pornirea maşinilor, după gerul de luni dimineaţă

Mare parte din probleme au apărut din cauza unui acumulator slăbit sau a combustibilului. Dacă în primul caz problema s-a rezolvat mai uşor prin conectarea unei alte baterii care să ofere energia necesară, în cazul problemelor cauzate de combustibili situaţia este mai complicată.

Specialiştii spun că din cauza apei în motorină pot apărea dopuri de gheață pe conducte, inevitabil acestea vor bloca sistemul de alimentare. 

O altă problemă ce poate apărea la temperaturi scăzute este legată de bujii, în special la maşinile mai vechi de 8 ani. 

Sfatul specialiştilor pentru pornirea la temperaturi extreme este punerea contactului fără a da la automat preţ de 4-5 secunde. Procedeul trebuie repetat de câteva ori, apoi trebuie încercată pornirea maşinii. 

De asemenea, este recomandat ca în această perioadă alimentarea maşinilor să se facă cu un combustibil de o calitate superioară. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Ioachim, condus pe ultimul drum de mulțime de preoți și credincioși! (Foto)

astăzi, 07:58
107

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a oficiat miercuri slujba înmormântării. Părintele ieromonah Ioachim Enea își va dormi ...

Profesorii vor fi plătiți mai mult pentru participarea la examenele naționale din această vară, anunță Ligia Deca!

astăzi, 07:30
34

“Ceea ce pot spune cu siguranță este că va fi o creștere față de anul trecut și o vom anunța în scurt timp”, a spus Deca la TVR Info, în emisiunea Info Edu, miercuri, 1...

Bunica Viorica a dispărut de acasă, sunați la 112 dacă o vedeți!

astăzi, 07:07
156

Taraș Viorica este din localitatea Pădureni, comuna Coșula. Miercuri seara, la ora 19:00, a plecat de la locuința unei cunoștințe înspre domiciliul său, însă până în p...