WhatsApp Web ar putea fi compromis. O vulnerabilitate ar permite accesarea fişierelor private ale utilizatorilor

WhatsApp Web ar putea fi compromis. O vulnerabilitate ar permite accesarea fişierelor private ale utilizatorilor

Un expert în securitate cibernetică a descoperit o vulnerabilitate în WhatsApp Web pentru computere desktop care permite accesul la fişierele private ale utilizatorilor, relatează Daily Mail, potrivit Mediafax.

Vulnerabilitatea afectează utilizatorii cu un iPhone asociat cu WhatsApp Web şi exploatează o slăbiciune în politica de securitate a conţinutului WhatsApp, care permitea ocolirea măsurilor normale de securitate.

Vulnerabilitatea, care a fost raportată la WhatsApp şi remediată în decembrie, ar fi putut oferi hackerilor acces la fişiere private, fotografii şi videoclipuri stocate pe un computer.

WhatsApp susţine că nu există cazuri cunoscute de infractori care exploatează această vulnerabilitate, informează sursa citată.

Actualizarea din decembrie pentru WhatsApp a prezentat o corecţie pentru această vulnerabilitate, iar utilizatorii sunt îndemnaţi să îşi actualizeze imediat aplicaţia pentru a se asigura că sunt protejaţi.

WhatsApp are aproximativ 1,5 miliarde de utilizatori lunar.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Telemedicină pentru Unitățile de Primiri Urgențe din Botoșani și Dorohoi!

astăzi, 08:58
1

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati”, Compartimentul de Primiri Urgențe de la Secția de Pediatrie și Compartimentul de Urgențe din cadrul Spitalului Municipa...

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
459

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
146

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...