Vreme caldă, sâmbătă și duminică. ANM: Valorile termice sunt peste cele obişnuite

Vreme caldă, sâmbătă și duminică. ANM: Valorile termice sunt peste cele obişnuite

Sfârșitul de săptămână aduce vreme frumoasă şi caldă în cea mai mare parte a țării, anunță meteorologii, precizând că valorile termice vor fi situate peste cele obişnuite pentru această perioadă. Temperatura maximă va fi între 19 şi 24 de grade, iar cea minimă între 4 şi 14 grade.

“Vremea va fi în general frumoasă şi caldă. În partea de Vest, Nord-Vest şi Centru a ţării valorile termice se vor situa peste cele obişnuite în prima decadă a lunii octombrie. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a nopţii de sâmbătă spre duminică, în extremitatea Vestică, fără precipitaţii”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Oana Păduraru, meteorolog de serviciu în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Meteorologul mai precizează că pe arii restrânse vântul va avea intensificări între 40 şi 45 km/h. În Capitală va fi vreme însorită, cu maxime de aproximativ 21 grade. 

“Unele intensificări ale vântului vor fi în Banat şi temporar în Moldova, în Sudul Transilvaniei şi pe litoral, până la 40-45 km/h. (...) Temperatura maximă va fi de 24 de grade în Banat şi Crişana. Temperaturile minime se vor încadra între 4 şi 14 grade, mai coborâte, -2 grade, în Carpaţii Orientali”, a mai precizat reprezentantul ANM.

Potrivit sursei citate, sâmbătă (dimineaţa şi seara), în zonele joase de relief, vor fi condiţii de ceaţă, iar la munte, weekend-ul va fi unul însorit.

“Duminică se menţine vremea în general frumoasă, la fel vor fi valori peste cele normale ale perioadei, în majoritatea zonelor ţării, exceptând partea de Sud şi Sud-Est unde valorile vor fi în jurul normelor . (...) În Banat, Moldova şi pe litoral va fi vânt moderat în prima parte a zilei. Duminică, maximele vor fi cuprinse între 17 şi 25 de grade şi cele minime între 4 şi 14 grade. (...) În zona montană avem vreme însorită sâmbătă şi duminică, dar temperaturile vor fi destul de modeste”, a mai precizat Oana Păduraru.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vești sumbre pentru bugetari: din ianuarie anul viitor revine impozitarea progresivă!

Luni, 18 Martie 2024
275

Salariile bugetarilor ar putea îngheța pentru a reduce cheltuielile. Mai mult, anunță Marcel Boloș, ministrul de finanțe, impozitarea progresivă ar putea fi implementată în Rom&acir...

Mama lui Ayan, mesaj emoționant către comunitate: ”Este pentru prima dată când mă mândresc ca sunt româncă!”

Luni, 18 Martie 2024
5305

Ayan locuia la Tudora, cu bunicii, iar părinții munceau în Londra. Duminică, o veste cruntă i-a năucit: copilul lor nu era de găsit.Au urmat mai bine de 24 de ore de căutări, cu o mo...

Patru tineri din Botoșani, deținători de droguri, depistați și sancționați de jandarmi!

Luni, 18 Martie 2024
207

La finalul săptămânii trecute, în urma acțiunilor executate de jandarmii botoșăneni împreună cu Serviciul Județean de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani î...