VIDEO - Serialul "Cernobîl" - Foști lucrători de la centrala nucleară comentează produsul HBO

VIDEO - Serialul "Cernobîl" - Foști lucrători de la centrala nucleară comentează produsul HBO

"Cernobîl" este un scurt serial, realizat de HBO, despre cea mai teribilă catastrofă nucleară cauzată vreodată de om. Cât de realistă este însă această producție cinematografică și cât de aproape de cele întâmplate în Ucraina Sovietică, în 1986?

Răspunsul, scrie europalibera.org, îl au chiar câțiva dintre așa-zișii „lichidatori”, cei chemați să limiteze proporțiile acestui dezastru, doar foarte puțini dintre care își mai pot împărtăși azi impresiile:

Pe 26 aprilie 1986 se petrecea, într-o zonă împădurită din orașul ucrainean Cernobîl, cel mai devastator accident nuclear din istoria omenirii: reactorul 4 de la centrala nucleară de la Cernobîl exploda, radiațiile provocând moartea a peste 60.000 de oameni și afectând alte peste două milioane de persoane.

O miniserie de cinci episoade, creată de HBO pe baza unui scenariu de Craig Mazin și regizată de Johan Renck, reconstituie momentele imediat urmă­toare exploziei cauzate de o eroare umană, dar mai ales investighează felul în care oficialii guvernamentali au mușa­malizat toată nenorocirea doar pentru a nu afecta imaginea Uniunii Sovietice.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

astăzi, 21:18
83

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

astăzi, 21:07
53

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

astăzi, 20:22
202

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...