VIDEO: Rutiera din Botoșani a făcut primele probe cu Drug Test, aparatul care detectează orice tip de stupefiante

VIDEO: Rutiera din Botoșani a făcut primele probe cu Drug Test, aparatul care detectează orice tip de stupefiante

Vineri seară, doi dintre agenții de la Rutiera din Botoșani au făcut primele demonstrații ale performanței noii dotări din echipament: aparatul Drug Test, un instrument prin care se poate verifica aproape instant dacă șoferul a consumat sau nu substanțe psihoactive, dar și ce tip de substanțe a fost consumat.

La nivelul Inspectoratului Județean de Poliție au ajuns două astfel de aparate, dintre care unul va fi folosit de polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, iar celălalt de angajații Biroului Rutier Botoșani.

"În dotarea Poliției Române se află, pe langă aparatul etilotest de tip druger, și un aparat Drug Test, cu ajutorul căruia putem depista conducătorii auto care au consumat substanțe interzise. Acest aparat poate recunoaște toate tipurie de droguri, precum și derivați ai acestora. Este o metodă mai ușoară și mai simplă, deoarece putem depista pe loc, chiar în stradă, dacă conducătorul auto a consumat substanțe interzise, ulterior fiind condus la o unitate spitalicească, pentru recoltarea de probe biologice. Aparatul se utilizează foarte ușor, prin recoltarea de mostre de salivă din cavitatea bucală, care se introduc în acest aparat de analiză, iar pe display-ul aparatului ni se va arăta dacă persoana în cauză a consumat substanțe interzise sau nu, cu rezultat pozitiv sau negativ.

Până în momentul de față, la nivelul județului Botoșani, nu s-au înregistrat astfel de cazuri. Noi îl vom utiliza în continuare pentru a reducea cazurilor de consum de substanțe stupefiante și reducerea accidentului rutier. Dacă ni se pare un comportament în neregulă, conducătorul va fi testat cu ambele aparate. În cazul în care refuză testarea, i se va întocmi dosar penal", a declarat Bogdan Prichici, subinspector în cadrul Poliției Rutiere Botoșani.

Polițiștii au tras pe dreapta câteva autoturisme, pe Calea Națională, în zona Bibliotecii Județene. Niciunul dintre șoferii testați nu se afla sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor.






 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Rareș Prisacariu s-a mutat din Botoșani. ”Părinții mei au făcut cel mai mare sacrificiu din viața lor!” (Foto)

astăzi, 08:12
267

Premiul câștigat la ”Românii au talent” i-a adus notorietate, dar și dorința de a face mult mai mult pentru a-și îndeplini visul, acela de a deveni actor. Copilul din...

Ce s-a întâmplat cu Ayan după ce a fost găsit. ”A vorbit tot drumul, spunea că a văzut un lup…”

astăzi, 07:38
2164

Băiețelul era sprijinit de un copac, epuizat și speriat, în apropierea unei lăcaș de cult, la câțiva kilometri de locul în care fusese văzut ultima dată.Copilul a fost ur...

Doliu în mediul academic, s-a stins un profesor care a pregătit studenți și la Botoșani!

astăzi, 07:10
713

Din rândul universitarilor de la departamentul de Căi de Comunicații și Fundații de la Facultatea de Construcții și Instalații, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Ia...